Dvanajst potohodnikov

Dvanajst potohodnikov - Gabriel García Márquez | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gabriel García Márquez
DIMENZIJA
9,81 MB
IME DATOTEKE
Dvanajst potohodnikov.pdf
ISBN
8414326786002

OPIS

Nobelovec Gabriel García Márquez je sicer najbolj znan po svojih romanih, a je bil tudi velik mojster kratke proze. Zbirka iz leta 1992 prinaša dvanajst ohlapno povezanih zgodb, ki tematizirajo tujost in tujino. Vse zgodbe se odvijajo v Evropi, kjer se bolj ali manj po naključju znajdejo zelo različni Latinoameričani, začenši z bivšim diktatorjem, ki preživlja svoja zadnja leta v nekem zakotnem švicarskem hotelu. Zgodbe, ki jih navkljub vsem čudnim pripetljajem preveva in preseva nekakšna melanholična modrost, so uravnoteženo delo zrelega mojstra, v času razseljevanj in preseljevanj pa bodo imele marsikaj povedati tudi slovenskemu bralcu.

naslednji izdelek >> DVANAJST POTOHODNIKOV. GABRIEL GARCIA MARQUEZ.

Kratkice (8. teden): Sleaford Mods, Viagra Boys ... Gabriel García Márquez, eden izmed najvidnejših predstavnikov magičnega realizma, nam z novo zbirko dvanajstih kratkih zgodb prinaša dela, katerih skupni imenovalec so Latinoameričani, ki so se tako ali drugače znašli na starem kontinentu, v Evropi. DVANAJST POTOHODNIKOV << prejšnji izdelek.

POVEZANE KNJIGE