Čajna ženička

Čajna ženička - Alf Prøysen | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alf Prøysen
DIMENZIJA
5,72 MB
IME DATOTEKE
Čajna ženička.pdf
ISBN
6389871996292

OPIS

Mala ženička ima skrivnost – tu in tam se nenapovedano zelo pomanjša, velika je le še kot čajna žlička. Takrat razume, kaj ji pripovedujejo živali, in ker je iznajdljiva in neustrašna, se zelo spretno spopade s težavami, ki jih prinese njena nova velikost. Le pomislite, kako velike so nenadoma borovnice, da o lisjaku, volku in medvedu sploh ne govorimo! Čajna ženička je vzniknila v domišljiji norveškega pisatelja, pesnika, dramatika in glasbenika Alfa Prøysna. Prva knjiga je izšla leta 1956 in na veliko veselje otrok je sledila bogata serija njenih dogodivščin. Te so našle pot v številne tuje jezike, povsem novo življenje pa jih je čakalo v risani seriji. Štiri dogodivščine čajne ženičke vas bodo popeljale v čudežni svet domišljije, nasmejale vas bodo in ganile.

Učenci razredne stopnje jo opravljajo pri svojih razredničarkah. Predlagani seznam knjig za bralno značko v 1.

Mala ženička ima skrivnost - tu in tam se nenapovedano zelo pomanjša, velika je le še kot čajna žlička. Knjiga je zbirka štirih kratkih zgodbic o čajni ženički, ki živi s svojim možem in mačko.

POVEZANE KNJIGE