Brez imena

Brez imena - Jani Virk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jani Virk
DIMENZIJA
12,41 MB
IME DATOTEKE
Brez imena.pdf
ISBN
4412843548381

OPIS

Jani Virk z veliko mero empatije in mojstrsko pripoveduje zgodbo o občutljivih letih dozorevanja, potem ko se je običajno, srečno otroštvo glavnega junaka prekinilo zaradi ločitve staršev. Zapustiti mora hišo, ki je bila njegov edini pravi dom, in okolje, kjer se je udomačil in spoprijateljil z vrstniki. Življenje z vedno bolj odsotno in potrto mamo postaja neznosno, hkrati pa se mu oče, na katerega je še posebno navezan, vedno bolj izmika. Od vsega, kar je imel včasih rad, mu je ostal le še nogomet … o avtorju Jani Virk (1962) je na ljubljanski Filozofski fakulteti doštudiral primerjalno književnost in nemščino. V mladosti je bil državni smučarski reprezentant, po zaključku študija se je nekaj časa preživljal kot svobodni pisatelj in prevajalec, od leta 1991 pa je zaposlen v medijih. Prevaja iz nemščine, je tudi avtor dokumentarnih filmov. Po eni od njegovih zgodb je bil posnet film Vaški učitelj, njegove knjige so izšle v Avstriji, Mehiki, Srbiji in na Poljskem ter Hrvaškem.

Županova koalicija se s sklepom ustavnega sodišča seveda ne strinja, a ga bo morala vseeno spoštovati. Marina Vrbnjak.

Arhivar Lipnik zavzeto raziskuje dokumente o vojnih strahotah in erotičnih dogodivščinah. Pri tem kot zgodovinar zapolnjuje vrzeli v arhivskem gradivu, kot moški z domišljijo pa nadgrajuje erotične prizore. V središču romana Brez imena je mladoletnik, za katerega se vsaj na začetku zdi, da bo kljub ločitvi staršev našel zatočišče in upanje, novi dom v nogometu, da se bo torej vse odvilo okoli slednjega, toda avtor gre veliko dlje in globlje. Priključi se novemu projektu z imenom "Scena brez imena" Kot odgovor na trenutno stanje (pa saj nam ni treba razlagat, a ne?), CPM ponuja nov projekt, ki mladim med 15 in 30 let omogoča spletno druženje, pogovor, podporo in zabavo. Pesem brez imena Song Without a Name (Aka.

POVEZANE KNJIGE