Bibavica

Bibavica - Mirana Likar | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mirana Likar
DIMENZIJA
7,54 MB
IME DATOTEKE
Bibavica.pdf
ISBN
4463807187631

OPIS

Če nehamo izgovarjati imena mrtvih, ti res umrejo, je prepričana protagonistka Marija Rotta, ki je ne le aristokratskega rodu, temveč predvsem plemenita po srcu, tak rodovnik in značaj pa sta v neprijaznih povojnih časih sumljiv anahronizem. Kot bi jih avtorica s kiparskim dletom klesala iz kamnitega bloka, se v fragmentarni, mojstrsko speljani pripovedi, ki jo dopolnjujeta ženski in moški zbor prednikov, pred našimi očmi oblikujejo še druge figure tega kratkega romana. To so Marijin mož Matjaž Korošec, kipar v službi revolucije, in Marijini starši, ki se skušajo po svoje znajti v tedanjem plimnem obratu. Pa neuslišani Cesare, ta ostaja vseskozi enak, med preteklostjo in sedanjostjo predstavlja živo vez, s katero je pretkana zgodba. In mladi Elia, ki se v spet novih, tokrat poosamosvojitvenih časih prikaže na Marijinih vratih, ker poizveduje o rokopisu znamenitega piranskega skladatelja, s tem pa pravzaprav sproži spomine in sprehode v mozaik preteklosti, v izgovarjanje imen tistih, ki so umrli, pa niso mrtvi.

Koper Geografska širina = 45° 33' N Geografska dolžina = 13° 44' E bȉbavica ž DEFINICIJA pom. jaki morski valovi, ljuljanje koje otežava ugodnu plovidbu ili otežava ili onemogućuje pristajanje broda ETIMOLOGIJA vidi bibati To su mornari koji u tami u koritu broda mogu razlikovati do 32 različite vrste bibavica koje se kreću uzduž kanua u bilo kojem trenutku, razlikujući lokalne valne smetnje od velikih struja koje pulsiraju diljem oceana i koje se mogu pratiti s istom lakoćom s kojom bi istraživač na kopnu slijedio rijeku do mora. Tu si lahko ogledate prevod slovenščina-angleščina za bibavica v PONS spletnem slovarju! Brezplačna jezikovna vadnica, tabele sklanjatev, funkcija izgovorjave. Bibavica.

Pri delovanju na idealno togo telo se to ne bo zgodilo, a taka telesa ne obstajajo. Bibavica (plimovanje) v Tržaškem zalivu je najmočnejša na celotnem Jadranu, na kar vpliva predvsem plitvost morja. Plimovanje je posledica privlačnih sil Lune, Sonca ter drugih nebesnih teles, vendar je vpliv Lune daleč najmočnejši. Naslov romana Bibavica napoveduje fluidno obliko, poetičen slog in burno vsebino - ta med drugim govori o dogodkih v Jugoslaviji po koncu 2.

POVEZANE KNJIGE