Pogovori o zdravniški etiki

Pogovori o zdravniški etiki - Matjaž Zwitter | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Zwitter
DIMENZIJA
8,6 MB
IME DATOTEKE
Pogovori o zdravniški etiki.pdf
ISBN
6492439999734

OPIS

Knjiga nas zapelje v življenje, ki ne prenese predalčkanja in črno-belih delitev. V etiki pogosto ni pravilnih ali napačnih stališč, pač pa le tehtanje med vrednotami, ki jim vsakdo z vso pravico daje drugačno težo.Uvodnim, razumevanju etike namenjenim poglavjem sledijo poglavja o komunikaciji, o odnosih v zdravstvenem timu, strokovni napaki in o medicini ob omejenih materialnih možnostih. Poglavje Portret zdravnika predstavlja vso širino zdravniškega poklica, od izjemnih in v narodno ali v svetovno zgodovino zapisanih osebnosti pa do anonimnih zdravnikov in zdravnic, ki pogosto sami trpijo zaradi prehudega bremena, nerealnih pričakovanj in izgorevanja. Temu sledi široka paleta etičnih dilem v različnih vejah medicine.Zadnji del knjige predstavlja seminarje, katerih namen je, da bralca spodbudijo k premišljanju. Prav na koncu pa je dodan še Kodeks zdravniške etike, ki je bil v prenovljeni, sodobni obliki sprejet jeseni 2016.

Matjaž Zwitter nanizal še nekaj takšnih ali podobnih primerov, s čimer je številnim zdravnikom in študentom medicine znatno olajšal odločanje v primeru številnih dilem, s katerimi se bodo v praksi slej ko prej srečali tudi sami, hkrati pa je v knjigi načel tudi... V torek, 11. septembra se bomo pogovarjali o knjigi dr.

Neuradno prečiščeno besedilo Zakona o zdravniški službi obsega Ali ste vedeli, kaj prinašajo spremembe Zakona o zdravniški službi? • zagotovljena zaposlitev za mlade zdravnike • določanje specializacij glede na potrebe... ZDRAVNIŠKI NASVETI. Člani Društva za fibromialgijo lahko zdravstvena vprašanja, ki se nanašajo na bolezen in zdravljenje, posredujete dvakrat mesečno (od 13.

POVEZANE KNJIGE