Pogovori o zdravniški etiki

Pogovori o zdravniški etiki - Matjaž Zwitter | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Zwitter
DIMENZIJA
9,80 MB
IME DATOTEKE
Pogovori o zdravniški etiki.pdf
ISBN
4113211866553

OPIS

Knjiga nas zapelje v življenje, ki ne prenese predalčkanja in črno-belih delitev. V etiki pogosto ni pravilnih ali napačnih stališč, pač pa le tehtanje med vrednotami, ki jim vsakdo z vso pravico daje drugačno težo.Uvodnim, razumevanju etike namenjenim poglavjem sledijo poglavja o komunikaciji, o odnosih v zdravstvenem timu, strokovni napaki in o medicini ob omejenih materialnih možnostih. Poglavje Portret zdravnika predstavlja vso širino zdravniškega poklica, od izjemnih in v narodno ali v svetovno zgodovino zapisanih osebnosti pa do anonimnih zdravnikov in zdravnic, ki pogosto sami trpijo zaradi prehudega bremena, nerealnih pričakovanj in izgorevanja. Temu sledi široka paleta etičnih dilem v različnih vejah medicine.Zadnji del knjige predstavlja seminarje, katerih namen je, da bralca spodbudijo k premišljanju. Prav na koncu pa je dodan še Kodeks zdravniške etike, ki je bil v prenovljeni, sodobni obliki sprejet jeseni 2016.

Odgovarjala bo prim. Skupni odbor DZ je danes brez glasu proti podprl dopolnitve zakona o zdravniški službi, s katerimi želi vlada oziroma ministrstvo za zdravje zaradi pomanjkanja domačih strokovnjakov na področju otroške kardiologije olajšati zaposlitve strokovnjakov iz držav izven EU. Pogovori.se. 395 likes · 12 talking about this.

Mediacija. Ugodnosti za člane. Одна з них - це протестантська етика праці, що надає великого значення роботі, тому літні люди, які вже не працюють, не користуються повагою.

POVEZANE KNJIGE