Ozaveščeni starši

Ozaveščeni starši - Shefali Tsabary | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Shefali Tsabary
DIMENZIJA
7,25 MB
IME DATOTEKE
Ozaveščeni starši.pdf
ISBN
3199005284028

OPIS

»Knjiga Ozaveščeni starši je \'biblija\' o vzgoji za vse zdajšnje starše, ki so odločeni, da hočejo vzgojiti otroke prihodnosti.«(Lana Rados, mednarodno priznana družinska terapevtka)Otroci niso samo prejemniki psihološke in duhovne dediščine staršev, ampak imajo tudi vlogo spodbujevalcev razvoja lastnih staršev. Starši nanje nevede prenesejo zapuščino psihološke bolečine in čustvene plitvosti. Tradicionalni vzgojni priročniki so v želji, da bi obvladali vedenje otrok, ki izhaja iz tega, polni nasvetov o tem, kako je treba to nefunkcionalnost obvladovati, in instantnih rešitev, kako jo odpraviti. Pri ozaveščenem pristopu, ki ga predlaga dr. Shefali Tsabary, pa imajo otroci vlogo ogledal za pozabljeni jaz svojih staršev. Tisti starši, ki so pripravljeni pogledati v ogledalo, lahko vzpostavijo odnos s svojim lastnim notranjim stanjem. Ko najdejo pot do svojega bistva, se povežejo z otroki in se oddaljijo od tradicionalnega vzgojnega pristopa, za katerega je značilna starševska \'vsevednost\', ter se približajo odnosu, v katerem so starši enakovredni otroku in rastejo skupaj z njim. Stebri, na katerih temelji starševski ego, se zrušijo in starši začnejo opažati, da jih lahko otroci prestavijo v stanje navzočnosti.Knjiga Ozaveščeni starši ponuja korenit preobrazbeni načrt za starše, da bodo lahko vzgojili najboljše in najpristnejše otroke. Napisala ga je najbolje prodajana avtorica New York Timesa, priznana klinična psihologinja in terapevtka dr. Shefali Tsabary.

"Včasih nas starši ob ločitvi že sami zaprosijo za pomoč, saj želijo travmo ločitve otrokom čim ... Rezultati raziskave so pokazali, da so starši v povprečju slabo ozaveščeni o razvoju otrok z govorno-jezikovnimi težavami. KLJUČNE BESEDE: starši, otrok, govorno-jezikovni razvoj, ozaveščenost.

KLJUČNE BESEDE: starši, otrok, govorno-jezikovni razvoj, ozaveščenost. ABSTRACT Communication lets us interact with the narrow and wider environment.

POVEZANE KNJIGE