Mile <3 disko

Mile <3 disko - Kaja Avberšek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kaja Avberšek
DIMENZIJA
9,61 MB
IME DATOTEKE
Mile <3 disko.pdf
ISBN
3903742273701

OPIS

Nagajiv in subtilno humoren stripovski album Mile ♥ disko govori o dogodivščinah rahlo podivjanega mini moža Mileta, ki živi v trebuhu svoje mame. Bralca vabi, da pokuka v jamske temine, kjer še zdaleč ni vse, kot se kaže na zunaj. Mile ni le zarodek – lulčasta entiteta. Po poklicu je DJ, obvlada električne napeljave in eBay, za prijatelje ima jamske konje in bizone, ter obožuje sladoled in čevape. Govori se celo, da so bile v njegovi bližini zapažene brhke lepotice ter sumljive substance mavričnih barv. Ima natančen načrt, kako iz insajderja postati autsajder. In njegova mama? No, ona o tem nima pojma. Bo pa izvedela, ko bo čas zrel …Kaja Avberšek (1983) je diplomirana industrijska oblikovalka, vendar njej življenjepis kaže, da ji je udobneje v neindustrijskem svetu, kakršen je tudi svet stripa. Ustvarila je več samostojnih stripovskih izdaj, med njimi Letečo lesico po rezijanski pripovedki, Pojoči grad, priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu!, ter Igrišče, mini priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu!. Za stripovske revije in zbornike je prispevala številne krajše zgodbe in prav ta kratki format ji je najbolj domač. V njem raziskuje in nam razkriva osebne prigode in dogodke ter vanje vnaša obrat v zaznavanje vsakdanjega. Tako tudi v pričujočem albumu na humoren način razgalja svoje najbolj intimne misli in občutke, ki jih je doživljala med nosečnostjo. Poleg stripa se Kaja Avberšek ukvarja z ilustracijo (kadar ji papir postane premajhen na veliko riše po zidovih) in ustvarja likovne podobe za lutkovne predstave. Zelo jo zanima kulinarika in rada dobro jé- kaj kmalu lahko izpod njenega peres pričakujemo prav posebno, slastno in dišečo stripovsko kuharico.

2x Mile voli disko, disko a ja kolo sumadinsko da budemo blisko, blisko harmonika svira disko Oj, moj Mile, budi drug zaboravi disko klub pa me vodi, luce belo ko i dosad na poselo Ref. 2x Hoce Mile, necu ja svako svoje zelje zna sad za ... Mile Voli Disko / / Lv.

Album je prodat u rekordnih skoro 800 000 primeraka. Svojim pojavljivanjem na Jugoviziji — jugoslovenskom izboru za Pesmu Evrovizije — sa pesmom „Sitnije, Cile, sitnije", Lepa Brena i Slatki greh izazivaju zabunu među publikom, pošto se to takmičenje smatralo ... Watch the video for Mile voli disko from Lepa Brena's Best of Lepa Brena for free, and see the artwork, lyrics and similar artists. Milan Tarot - Mile voli disko jacko 1681 • 3 komentarji 1:16.

POVEZANE KNJIGE