Kako ti je ime?

Kako ti je ime? - Alenka Spacal | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alenka Spacal
DIMENZIJA
8,74 MB
IME DATOTEKE
Kako ti je ime?.pdf
ISBN
8662619266233

OPIS

Kako ti je ime? je avtorska slikanica o malem polžu, ki še nima imena, ker je pravkar prilezel na svet. Svoje ime si izbira med pogovori z živalmi, ki jih srečuje na svoji poti in spoznava skupaj z njihovimi poimenovanji. »Nekateri imamo imena po plodovih ali barvah, drugi po svetnikih, starih mamah ali slavnih umetnicah,« pravi hrošč Lešnikar. Kakšno ime naj si izbere mali polž, če ne ve, katerega spola je? Ne počuti se ne kot polžje dekle in ne kot polžji fant. Malo polžje bitjece si želi ime, ki bi ga lahko imelo kot dekliški polž ali kot fantovska polževka. Ob motivu poimenovanja se izkaže kot izjemno pomembna prav tema spolov. Ime se največkrat podeljuje šele na osnovi jasno določljivega spola.

Pusti se presenetiti. Imaš rok že čez dva dni? Kako je ime neznancu, ki ti je ravnokar znosil fasngo v tretje nadstropje vašega bloka, ki nima dvigala? Morda je pa ravno TO ime tisto, kar iščeta. Guarda le traduzioni di 'kako ti je ime' in italiano.

Potem se zgodi moment, ki ga vsi poznamo. Nekdo pristopi in vi imate nalogo, da predstavite ljudi.

POVEZANE KNJIGE