Kaj se pravi misliti?

Kaj se pravi misliti? - Martin Heidegger | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Heidegger
DIMENZIJA
11,59 MB
IME DATOTEKE
Kaj se pravi misliti?.pdf
ISBN
3885769152671

OPIS

Heideggrovo izhodišče v knjigi Kaj se pravi misliti je, da je vprašanje po mišljenju najpomembnejše vprašanje. To je vprašanje po tem, kaj pravzaprav pravimo, kaj rečemo in sicer v razliki do znanosti, ki mišljenje največkrat razume kot sledenje stežka izborjeni znanstveni metodi. Kaj, kako in od kdaj je mišljenje samo? Kaj pomeni, kadar pravimo, da kdo ne zna "logično" misliti ali da ne misli, da ne razmišlja? ... Čas po vojni, ki je še zmeraj čas krize, po Heideggru zaznamuje to, da kljub vsem dosežkom, zaslužnim za gospodarski razcvet, družbeni dvig in tehnični preobrat, še ne mislimo. Prav narobe: šele na poti smo, da bi mišljenje dosegli, se tako osmislili in izstopili iz "krize vrednot".

V endar nam Heidegger že ob uvodni ugoto vitvi, kako je najpomisljivejše to, da še ne mislimo , Se pravi: kaj je to totalitarizem? Pri razjasnjevanju tega pojma žal tudi Študijski center za narodno spravo ni v kakšno posebno pomoč. Več kot spodobilo bi se, da bi dame in gospodje ob tej priložnosti razložili, zakaj ravno totalitarizem in ne raje tiranija, despotizem ali diktatura. Misliti, se pravi - nič vedeti! Uči se, drugače boš delal v Gorenju za trakom.

Hazai szerzőket olvasva. AudiBook Upira se tako informacijam iz množičnih medijev kot proglasom politikov (zato ne boš nikoli premier - ti morajo biti po defaultu obvladljivi, ti pa to očitno nisi).

POVEZANE KNJIGE