ZMorjšnice

ZMorjšnice - Mitja Zupančič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
4,32 MB
IME DATOTEKE
ZMorjšnice.pdf
ISBN
3947720192102

OPIS

ZMorjšnice so kratke in poučne pesmice z dotikom morja za otroke in mlade po srcu. Zbirka 27-ih pesmi v verzih pojasnjuje razliko med plimo in oseko, školjko in polžem, kdo je kralj morskih višin, zakaj galeb sedi vrh strehe, kdo je hči morja (rdeča korala), kakšna je školjka žametna skledica, kakšno moč ima spužva nagajiva, kdo sta sardela in sardon, kakšne so kapitanove sanje, kaj sporoča stara lanterna …Avtor verzov je vse pesmi napisal na plovbi ob vzhodni obali jadranskega morja in njenih otokih, ilustriral pa jih je Adriano Janežič.

Zbirka 27-ih pesmi v verzih pojasnjuje razliko med plimo in oseko, školjko in polžem, kdo je kralj morskih višin, zakaj galeb sedi vrh strehe, kdo je hči morja (rdeča korala), kakšna je školjka žametna skledica, kakšno moč ima spužva nagajiva, kdo sta sardela in sardon, kakšne so kapitanove sanje, kaj sporoča stara lanterna … Za vse otroke sveta zapisana je ZMorjšnica, in tako je nastala pesniška zbirka 27-ih pesmic z dotikom morja, ki jih je napisal Mitja Zupančič - Svetilnik, ljubitelj morja, pisec knjig, založnik morske literature, urednik spletnega časopisa za kulturo bivanja z morjem - emorje.com. Je kje lahko še lepši svet kot ta, ki z valovi je … ZMorjšnice so kratke in poučne pesmice z morsko vsebino, ki prinašajo veliko sporočilno vrednost.

Prebrano zapisuj v bralni seznam, odrasli pa naj s podpisom potrdijo, da si res bral(a).Vpiši svoje podatke na hrbtno stran seznama in ga najkasneje do 10. septembra oddaj v knjižnici, na naši spletni strani ali pošlji po pošti. ZMorjšnice : pesmice o morju, iz morja in z dotikom morja; mala morska poezija.

POVEZANE KNJIGE