Začasno bivališče: Na grad 25, Ig

Začasno bivališče: Na grad 25, Ig - Milica Antić Gaber, Deja Crnović, Nina Perger, Jasna Podreka, Darja Tadič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milica Antić Gaber, Deja Crnović, Nina Perger, Jasna Podreka, Darja Tadič
DIMENZIJA
4,2 MB
IME DATOTEKE
Začasno bivališče: Na grad 25, Ig.pdf
ISBN
5271385626644

OPIS

Knjiga z naslovom Začasno bivališče: Na grad 25, Ig je zbirka desetih zgodb žensk, ki prestajajo kazen zapora v edinem ženskem zaporu v Sloveniji, na Igu. V njej so avtorice knjige, Milica Antić Gaber, Darja Tadić, Nina Perger, Deja Crnović in Jasna Podreka, želele dati glas tistim, ki so v družbi malo slišane, tistim z roba. S pričujočo publikacijo so se avtorice podale na pot v bolj ali manj neznano pokrajino zaporniškega sveta, v svet žensk, ki so morale osebno svobodo, svobodo gibanja, svobodo druženja z njim dragimi osebami začasno zamrzniti. V ta svet se niso podale zato, da bi pokukale za težka zaporniška, grajska vrata in potešile svojo znanstveno– raziskovalno ali kakšno drugo radovednost. Tja so se podale zato, da zaprtim ženskam dajo glas, da lahko povedo kdo so, kakšna življenja so živele pred obdobjem zapora, kako so se znašle za zapahi, kako tam živijo, o čem razmišljajo ter kako so se pripravljale na življenje onkraj zidov odvzete svobode. Ženskam na prestajanju kazni zapora so želele omogočiti, da širši javnosti skozi svoje zgodbe in s pogledom od znotraj same ponudijo v branje (najverjetneje nekoliko drugačen) pogled na zaporniško populacijo in morda spodbudijo k razmislekom in drugačnemu razumevanju tistih, ki se tam znajdejo. Še bolj pa je avtorice knjige vodila želja, da bi jih širša družba brez izkušnje zapora bolj reflektirano sprejela nazaj, ko se vrnejo v rutino vsakdanjega življenja z željo zaživeti povsem normalno življenje.Knjiga je dosegljiva tudi v elektronski obliki.

marcu. Tokrat je bil izpeljan pogovor o knjigi Začasno bivališče: Na grad 25, Ig, ki je zbirka zgodb žensk na prestajanju kazni zapora v edinem ... V stari graščini na Igu, natančneje na naslovu Na grad 25, ima zdaj začasno bivališče 77 žensk.

Seveda pa nam opišejo tudi svoje načrte za prihodnost. Pripovedi nam odstirajo dogajanje v zaporu, ki je s svojo zaprtostjo, za […] Z veseljem smo se odzvale na povabilo za nastop na uradni predstavitvi knjige "Začasno bivališče: Na grad 25, Ig : življenjske zgodbe žensk na prestajanju kazni zapora", ki je bila v sredo, 21.

POVEZANE KNJIGE