Vzporedna ulica

Vzporedna ulica - Fernando Vallejo, Fernando Vallejo | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fernando Vallejo, Fernando Vallejo
DIMENZIJA
10,1 MB
IME DATOTEKE
Vzporedna ulica.pdf
ISBN
5675399076058

OPIS

Roman Vzporedna ulica spada v serijo romanov kolumbijskega pisatelja Fernanda Valleja, ki imajo avtobiografski pečat. Ta je očiten, čeprav avtor to zanika. Dogajanje romana je postavljeno v Barcelono, kjer se ostareli pisatelj udeležuje velikega knjižnega sejma, na katerem je njegova domovina Kolumbija častna gostja. Osupljiva zgodba o zadnjih dneh kolumbijskega pisatelja, ki se prebija skozi labirint svojega spomina, medtem ko se sprehaja po barcelonskih ulicah, je pravzaprav izjemno nenavaden roman. Protagonistovo omotično razmišljanje, ko pod vplivom alkohola, nespečnosti in lastnega kapricioznega značaja prehaja med časi in kraji, razgrinja pisano paleto toposov: neznosna vročina katalonskega mesta, ulice njegove mladosti, spomine na pretresljive dogodke kolumbijske preteklosti, reke, po katerih so plavala trupla, vila Santa Anita blizu Medellína, blažen paradiž otroštva. V tem romanu je avtorju iz vajeti popolnoma ušel poguben sarkazem, pri čemer je prešel iz emocij v cinizem, iz parodije v žalitev in iz psovanja v nežnost ter ustvaril mojstrsko tožbo nad propadom tega sveta.

Učitelj, uradnik in vrtnar. Likozarjeva ulica se imenuje po Antonu Likozarju, ki se je rodil leta na Primskovem pri Kranju. Ulica, vzporedna z Ordinko, prav tako vodi do Kremlja in po njej je poimenovano celotno okrožje v središču Moskve.

FRANCOSKA ULICA - teče ob Mercuriusu, Dvorani A, Aleji mladih do Španske ... Informacije o podjetju TRIGLAV, ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA, D.D. na zemljevidu najdi.si.

POVEZANE KNJIGE