Vsi mi otroci iz Hrupnega

Vsi mi otroci iz Hrupnega - Astrid Lindgren | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Astrid Lindgren
DIMENZIJA
12,33 MB
IME DATOTEKE
Vsi mi otroci iz Hrupnega.pdf
ISBN
7972697733193

OPIS

Klasično delo velike pisateljice prvič v slovenščini! V Hrupni vasi so tri kmetije in tam s starši in gospodinjami živi šest otrok. Vse dneve se igrajo in veselijo. Čudovito se jim zdi ležati na senu, se preoblačiti, hoditi v šolo – še posebej zabavno je na poti tja in nazaj. Toda ko eden od prijateljev dobi psa, se prava pustolovščina šele začne …Astrid Lindgren je s priljubljeno zgodbo o otrocih iz Hrupnega, po kateri je nastal tudi film, ustvarila popoln otroški svet, ki se bralcev dotakne s preprostostjo, modrostjo, človečnostjo in žlahtnim humorjem. Knjiga je v izvirniku izšla pred enainsedemdesetimi leti (1947), z imenitnim prevodom Nade Grošelj v slovenščino pa smo bogatejši še za eno delo iz svetovne zakladnice klasičnih del za otroke.

rojstni dan, javnost opozorili na alarmantno stanje v družbi, čeprav govorimo, da svet stoji na mladih in da so mladi naša prihodnost. Odnos države do otrok in dogajanje v zadnjem letu sta nas prepričala, da Slovenija potrebuje samostojnega varuha otrokovih pravic, ki naj bo določen z zakonom in imenovan v državnem zboru ... Da ne bi imeli selekcije po manjših skupinah, ampak da bi bili v vrtcu vsi otroci, a bi bil zmanjšan poslovni čas, da bi imeli devet ur.

Kestutis Kasparavičius: Mala zima, Izginula slika, Trapaste zgodbe 7. Desa Muck: zbirka ANICA 8. vsi mi otroci iz hrupnega Bralni seznami; 6 ZBIRK KRATKIH ZGODB ZA PREDŠOLSKE OTROKE.

POVEZANE KNJIGE