Svoboda ali suženjstvo?

Svoboda ali suženjstvo? - George Orwell | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
George Orwell
DIMENZIJA
8,89 MB
IME DATOTEKE
Svoboda ali suženjstvo?.pdf
ISBN
2186062873606

OPIS

Z delom Svoboda ali suženjstvo? se odsunemo v izbor esejističnih preudarkov, ki se v izhodišču oprejo na Orwellovo (re)interpretacijo biblijske prilike, pravzaprav metafore nekritičnega sprejemanja družbenega obrazca, namesto da bi ga presekal s spremembo. Velikanovi zapisi secirajo neštetost ječ – nesvobodo govora, životarjenje proze v totalitar(istič)nih okvirih, pesimistične in etično manj uravnotežene teze kultnih del ipd.

Javni prevoz je poceni, samo bi rabil 6 do 8 ur dnevno ... Po tej interpretaciji bi lahko beseda slav pomenila prebivalce otoka ali pa močvirnatega sveta. Nemški šolar Grimm je enačil identiteto Slavov z Suevi in je izvor besede povezal z sloba, svoba (svoboda).

Sužnji so bili lahko od odvzema njihove svobode ob nakupu, zasegu ali rojstvu v razpolagi svojega gospodarja, lastnika, odvzeta pa jim je bila pravica ... Svoboda ali suženjstvo? V kitovem trebuhu in drugi eseji book. Read 3 reviews from the world's largest community for readers.

POVEZANE KNJIGE