S prsti premikamo topel zrak

S prsti premikamo topel zrak - Uroš Zupan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uroš Zupan
DIMENZIJA
8,13 MB
IME DATOTEKE
S prsti premikamo topel zrak.pdf
ISBN
9413378058453

OPIS

Kakšna so pravzaprav pričakovanja? Izumljati se iz knjige v knjigo na novo? To sta verjetno želja in potreba zunanjega sveta, ki vedno pričakuje nove senzacije in razburljivosti. Ali pa gre mogoče za podobno pravilo kot pri slikah in slikarjih, kjer zaradi nečesa, kar se imenuje prepoznavnost, osebni pečat, takoj vemo, kdo jih je naslikal, in nam sploh ni treba brati podpisa na dnu platen? Zupanova knjiga S prsti premikamo topel zrak je nekje vmes. Atmosfera je tipično zupanovska; nekakšna počasi lebdeča melanholija, ali pa nostalgija, ali pa želja postati vernik počasnosti. Le sredstva so druga. To so pesmi, ki simulirajo klasično formo in se s tem bližajo glasbi, a hkrati delajo tudi prekrške, saj je rima v njih vedno naključna in se trudi biti neopazna. Skratka, gre za knjigo, ki s prefinjenimi in premišljenimi sredstvi pripoveduje o svetu, v katerem živimo.Uroš Zupan (1963) je pesnik, esejist in občasni prevajalec. Z družino živi v predmestju Ljubljane.

Dobitnik čaše nesmrtnosti je Iztok Osojnik. Podelitev nagrad bo konec maja.

Le sredstva so druga. To so pesmi, ki simulirajo klasično formo in se s tem bližajo glasbi, a hkrati delajo tudi prekrške, saj je rima v njih vedno ... S prsti premikamo topel zrak, najnovejša zbirka Uroša Zupana, bržčas ključnega pesnika poosamosvojitvenega obdobja, bi bila le težko manj modna oziroma manj usklajena s tesnobnim, razrvanim duhom zdajšnjega časa.Če je namreč v pisanju številnih sodobnih pesnic in pesnikov - v temah in motivih, ki jih odbirajo - mogoče razbrati gravitacijski pritisk zagatne globalne družbeno ... S prsti premikamo topel zrak, najnovejša zbirka Uroša Zupana, bržčas ključnega pesnika poosamosvojitvenega obdobja, bi bila le težko manj modna oziroma manj usklajena s tesnobnim, razrvanim duhom zdajšnjega časa.

POVEZANE KNJIGE