Pogodba

Pogodba - Mojca Širok | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mojca Širok
DIMENZIJA
7,86 MB
IME DATOTEKE
Pogodba.pdf
ISBN
1118958687202

OPIS

Kriminalni roman Pogodba, dobitnik nagrade modra ptica 2018, je literarni prvenec, povezan s temo, ki jo avtorica zelo dobro pozna. Prvi umor se zgodi v prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor mafijskega bossa v zaporu … Raziskovanje zakulisnega dogajanja iz novic črne kronike nas odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Glavni akterji – kriminalisti, novinarji, tožilci in politiki – imajo marsikdaj tudi zavezujočo skupno preteklost. Njihove ljubezenske in prijateljske vezi se prepletajo s službenimi dolžnostmi, in meje med tem, kje se konča država in začne mafija, so zelo zabrisane.Mojca Širok, publicistka in novinarka RTV Slovenija, je bila trinajst let dopisnica iz Italije in Vatikana. Prve reportaže o sicilijanski mafiji je pisala za tednik Mladina, za RTVS je posnela dokumentarni film Molk v Palermu, in tudi knjige, ki jih je izdala (Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška), so povezane z italijanskim kulturnim in političnim življenjem. o knjigi v medijih »S svojimi novinarskimi prispevki nam že več kot 25 let odkriva zapletene tančice delovanja združbe, ob kateri marsikomu zaledeni kri v žilah, mafije. Kriminalne lovke, ki segajo do najvišjih vrhov italijanske politike, Mojca Širok razpleta jasno, konkretno in nedvoumno. Z malih ekranov nam je kot dopisnica RTV Slovenija predstavila tudi druge, pogosto precej zapletene niti, prek katerih deluje italijanska družba, kar smo lahko brali tudi v knjigah Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška. Mojca zdaj spet navdušuje, tokrat kot avtorica čisto pravega kriminalnega romana, ki bralce odpelje v osrčje mafijskega sveta. Pogodba je krimič v najžlahtnejšem pomenu te besede.«Intervju z avtorico si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Zlasti pri nepremičninah prihaja do primerov, ko še niso znani vsi zemljiškoknjižni podatki in bo t. i.

člen Prodajna pogodba - nepremičnina: hiša, stanovanje; Odpoved (neuvedenemu) dedovanju; Oporoka; Pogodba o dosmrtnem preživljanju, izročilna pogodba in preužitek; Podjemna pogodba; Avtorska pogodba; Pogodba o zaposlitvi; Prodajna pogodba za nakup vozila; Najemna pogodba za poslovni prostor; Najemna pogodba za nepremičnino; Darilna pogodba ... Tu si lahko ogledate prevod slovenščina-angleščina za pogodba v PONS spletnem slovarju! Brezplačna jezikovna vadnica, tabele sklanjatev, funkcija izgovorjave. Izročilna pogodba mora biti sklenjena v obliki notarskega zapisa, sicer je neveljavna. Od drugih pogodb se izročilna pogodba (darilne pogodbe, pogodbe o dosmrtnem preživljanju, preužitne pogodbe) razlikuje predvsem po tem, da se lahko sklepa le med izročiteljem in njegovimi potomci, posvojenci in njihovimi potomci (v nadaljevanju: potomci) . Menjalna pogodba oz.

POVEZANE KNJIGE