Pod svinčenim nebom

Pod svinčenim nebom - Zorko Jelinčič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zorko Jelinčič
DIMENZIJA
3,96 MB
IME DATOTEKE
Pod svinčenim nebom.pdf
ISBN
6834267039238

OPIS

Spomini Zorka Jelinčiča so najpomembnejši primarni vir o TIGR-u. Zato pri ZTT izhaja ponatis knjige Pod svinčenim nebom, ki je pred dvajsetimi leti izšla pri Goriški Mohorjevi. Zapisi so nastali na pobudo zgodovinarke Milice Kacin Wohinz, ki jih je kasneje tudi opremila z obsežnim zgodovinskim okvirom, ker se je zavzemala za to, da ne bi Jelinčičeva izkušnja, skupaj s tedanjim tragičnim, a obenem katarzičnim obdobjem za slovenski narod, potonila v pozabo. Gre za nazorno zgodbo, nabito z drobnimi in velikimi podatki, ki ima tudi močan čustven naboj. Jelinčič je spomine pisal s srcem in dušo, pa tudi s čutom za primerno zgodovinsko umeščenost. Knjigo v novi preobleki bogatijo fotografije, ki jih je zbral in z besedili opremil Žarko Rovšček, dodano je tudi bolj intimno pričevanje sina Duška, ki je za novo izdajo zapisal še nekatere nove ugotovitve in razlage.

... Gre za enega izmed ustanoviteljev organizacije TIGR, ki je zaradi svojega narodnoobrambnega delovanja pod fašizmom presedel 9 let v ječi in tri v konfinaciji.

Dodatne informacije. Teža: 0.430 kg: V Kulturnem domu v Gorici bo predstavitev ponatisa knjige Zorka Jelinčiča »Pod svinčenim nebom - Spomini tigrovskega voditelja«. V torek, 13.

POVEZANE KNJIGE