Iliada

Iliada - Homerus | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Homerus
DIMENZIJA
7,20 MB
IME DATOTEKE
Iliada.pdf
ISBN
4967686692865

OPIS

Jedro Iliade so težave v grški vojski, ko se je bojevnik Ahil sprl s kraljem Agamemnonom in se užaljeno umaknil iz boja, ter dogodki, ki so naposled pripeljali do njegovega vnovičnega vstopa v bitko. Ahil se je seveda zavedal, kako pomembna je njegova moč, za Agamemnona pa je ravno ta moč postajala že nekoliko nevarna. Iliada prikazuje posledice tega trenja na obeh straneh, tako na grški kot na trojanski.Od blizu pa Iliada ne spremlja le dogodkov v grškem vojaškem taboru, na bojišču pred Trojo in v samem napadenem mestu, temveč tudi vse, kar se hkrati odvija na višavah med olimpskimi bogovi. Ti še zdaleč niso nepristranski ali nedejavni, temveč po svojih močeh vplivajo na izid, včasih tudi s posegi na bojišču ...

je nadaljevanje prvega epa in opisuje desetletno blodenje Odiseja na poti proti domu. Z dvanajstimi ladjami je Odisej po koncu trojanske vojne krenil proti domu.

Our products aim is to satisfy the most various consumer demands with their unique taste and fragrances and enhance further your beloved dishes. Iliada je široka. panoramska upodobitev grškega načina življenja, vere, navad in običajev, čustvovanja in mišljenja.

POVEZANE KNJIGE