Ikigaj

Ikigaj - Mogi Ken | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mogi Ken
DIMENZIJA
8,8 MB
IME DATOTEKE
Ikigaj.pdf
ISBN
6704887120013

OPIS

Na Japonskem imajo moški četrto najdaljšo pričakovano življenjsko dobo na svetu, ženske pa celo drugo. Toda to morda ni presenetljivo, če veste, da je v vsakdanje življenje Japoncev neločljivo vpeto njihovo pojmovanje ikigaja, ki zaznamuje vse, kar počnejo - od poklicne kariere do odnosov z družino in hobijev, ki se jim tako skrbno posvečajo. Ken Mogi, uspešen japonski nevroznanstvenik in pisec, v knjigi opredeli pet ključnih stebrov ikigaja:- začnimo z majhnim- osebna osvoboditev- usklajenost in trajnost- radost je v malenkostih- prisotnost tukaj in zdaj.Naučite se, kako živeti dolgo in srečno življenje s pomočjo čudežnega ikigaja, japonske misli, ki vam bo pomagala do izpolnitve, radosti in čuječnosti na vsakem koraku.

Ko sem doživela življenjski mejnik petdeset plus, mi je Na Japonskem imajo moški četrto najdaljšo pričakovano življenjsko dobo na svetu, ženske pa celo drugo. Toda to morda ni presenetljivo, če veste, da je v vsakdanje življenje Japoncev neločljivo vpeto njihovo pojmovanje ikigaja, ki zaznamuje vse, kar počnejo - od poklicne kariere do odnosov z družino in hobijev, ki se jim tako skrbno posvečajo. Dr.

Imeti jasno določen ikigaj, veliko strast, prinaša zadovoljstvo, srečo in daje smisel življenju. Ikigaj : japonska umetnost življenja; Ikigai Ikigaj: smisel in poslanstvo »Ikigaj nas tudi na nivoju organizacije usmerja v to, da delamo tisto, kar je skladno z našimi globokimi prepričanji in vrednotami, kar je koristno za skupnost: denimo da proizvajamo izdelke, ki jih ljudje resnično potrebujejo, ne pa, da zadovoljujejo puhle potrošniške želje in prinašajo lažne koristi.« Sonja JAPONSKA POT DO SMISLA ŽIVLJENJA  Felix.si | knjigarna FELIX | Učila International d.o.o., Tržič | T: 064 24 24 07 | e-pošta:[email protected] | T: 064 ... »Ikigaj je japonska beseda, ki opisuje užitke in pomene življenja. Sestavljena je iz besedic iki (živeti) in gaj (razlog).« Avtor našteje pet ključni stebrov ikigaja, ki so: začnimo z majhnim, osebna osvoboditev, usklajenost in trajnost, radost je v malenkostih, prisotnost tukaj in zdaj.

POVEZANE KNJIGE