Drevo brez imena

Drevo brez imena - Drago Jančar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
11,34 MB
IME DATOTEKE
Drevo brez imena.pdf
ISBN
1521010743886

OPIS

Drevo brez imena je pripoved o človeku, ki se mu spodmaknejo tla pod nogami. Arhivar Lipnik zavzeto raziskuje dokumente o vojnih strahotah in erotičnih dogodivščinah. Pri tem kot zgodovinar zapolnjuje vrzeli v arhivskem gradivu, kot moški z domišljijo pa nadgrajuje erotične prizore. A njegovo zanimanje se razraste čez običajne meje, tako da izgubi občutek za prostor in čas. Njegov spomin začne naplavljati dogodke iz preteklosti, ne da bi jih opremljal z datumi. Kmalu ne ve več, kaj iz preteklosti ga v resnici zadeva in kaj ne. Kljub potopitvi v vzporedno resničnost pa ga nikoli zares ne zapusti spomin na mlado učiteljico v lepi beli bluzi – na brezpogojno, smrtno resno deško zaljubljenost.V romanu se na zgodovinskem ozadju druge svetovne vojne izrisujejo pretresljive in ganljive zgodbe o ranjenih ljudeh in le redki so bralci, ki se jih ne dotakne njihova psihološka globina.Roman je prvič izšel leta 2008 v zbirki Euroman. Doslej je bil preveden v hrvaščino, nemščino, ukrajinščino, madžarščino, albanščino, angleščino in turščino.

A je obenem besedilo s humorjem. Blagost te knjige raste iz dolgega in otožnega razmisleka, pa tudi iz kratkih, bleščečih trenutkov, ko se samozavestno nasmehne veščina. Drevo brez imena je pripoved o človeku, ki se mu spodmaknejo tla pod nogami.

Drevo brez imena je pripoved o človeku, ki se mu spodmaknejo tla p... Govori o dobrem pastirju, ki spozna ženo na zelo poseben način - ko po sedmih letih pripleza na ogromno visoko drevo, ki je brez imena. Na koncu sledi tipičen zaključek, ko dobro premaga zlo in dobri pastir srečno živi s svojo ženo do konca svojih dni. Jul 29, 2020 - Drago Jančar, DREVO BREZ IMENA.

POVEZANE KNJIGE