Drevo brez imena

Drevo brez imena - Drago Jančar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
10,15 MB
IME DATOTEKE
Drevo brez imena.pdf
ISBN
2199360627041

OPIS

Drevo brez imena je pripoved o človeku, ki se mu spodmaknejo tla pod nogami. Arhivar Lipnik zavzeto raziskuje dokumente o vojnih strahotah in erotičnih dogodivščinah. Pri tem kot zgodovinar zapolnjuje vrzeli v arhivskem gradivu, kot moški z domišljijo pa nadgrajuje erotične prizore. A njegovo zanimanje se razraste čez običajne meje, tako da izgubi občutek za prostor in čas. Njegov spomin začne naplavljati dogodke iz preteklosti, ne da bi jih opremljal z datumi. Kmalu ne ve več, kaj iz preteklosti ga v resnici zadeva in kaj ne. Kljub potopitvi v vzporedno resničnost pa ga nikoli zares ne zapusti spomin na mlado učiteljico v lepi beli bluzi – na brezpogojno, smrtno resno deško zaljubljenost.V romanu se na zgodovinskem ozadju druge svetovne vojne izrisujejo pretresljive in ganljive zgodbe o ranjenih ljudeh in le redki so bralci, ki se jih ne dotakne njihova psihološka globina.Roman je prvič izšel leta 2008 v zbirki Euroman. Doslej je bil preveden v hrvaščino, nemščino, ukrajinščino, madžarščino, albanščino, angleščino in turščino.

Rezilo s tremi rezili ali globoko zobci s trdnimi robovi, brez zatiča. II Drago Jančar: Drevo brez imena (nova, še v originalni foliji) Prodam originalno zapakirano knjigo, ki je ni še nihče Digital library of University of Maribor: diploma theses, master of science theses and doctoral theses of the University of Maribor Najprej v prvencu Petintrideset stopinj, potem v romanih Severni sij, Zvenenje v glavi, Graditelj, Drevo brez imena ter To noč sem jo videl. A spet: Jančar v svojih romanih časa vojne, čeprav zgodovinsko in geografsko konkretne, ter tematike oblastniškega nasilja v primerjavi z nekaterimi svojimi dramami nikoli ni ubesedil »dobesedno ... Roman slovenskega pisatelja, dramatika in esejista Draga Jančarja Drevo brez imena bo kmalu izšel tudi v nemškem in hrvaškem prevodu.

kot prvi, kot zadnji dan. Listopadno drevo paulownia ima ravno deblo s širino široko krono, listi so veliki (do 25-30 cm v dolžino), se nahajajo nasproti dolgih pecljev. Oblika je nejasno spominja na brezo.

POVEZANE KNJIGE