Očetovi udarci

Očetovi udarci - Marija Švajncer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marija Švajncer
DIMENZIJA
12,78 MB
IME DATOTEKE
Očetovi udarci.pdf
ISBN
5065004629518

OPIS

Mladinski roman Očetovi udarci je nastal kot odziv na nasilje v današnji slovenski družbi in obsodba nesprejemljivega dogajanja v literarni obliki. Zgodba ni obarvana osebno, saj je bil avtoričin oče, pisatelj janez Švajncer, prijazen in prijeten človek.Sprejela sem, da se mi kdaj pa kdaj kaj posreči. Ko pa se naslednjega dne vse ruši in drobi, zmorem počakati, da pride čas, ko koščke zlepim, zdrobljene delce pometem na kup in sem pri vsem tem še vedno mirna. Oprostila sem si, da nisem zmogla ukrepati. Bila sem tako zelo nemočna in potisnjena v kot, vendar si tega ne zamerim več. Velikokrat pa se mi zgodi, da me očetova senca prekrije in takrat ne morem niti jokati niti hlipati. Samo tišči me v prsih. Z glasbo se začne spet oglašati dekle iz preteklosti. Vidim jo in slišim njene besede. Toda glasba me tudi rešuje, in tako mi ječisto dobro.

»Ni se hotela mešati v to, niti ga ni poskušala odvrniti od tepeža. V današnji oddaji bomo najprej ocenili pesniško zbirko Miriam Drev Tirso, nato pa se bomo posvetili še pesmim Eugèna Guillevica v zbirki Zemljevôden, romanoma Marije Švajncer Očetovi udarci in Kdo neki me zasleduje? in literarnim razpravam Janka Kosa Misliti Cankarja.Recenzije so napisali Gabriela Babnik, Peter Semolič, Andrej Lutman in Nives Kovač. Potem ko mati triletnega Tima pusti ob samotni poljski cesti in ga očetovi udarci nato za dve leti priklenejo na bolniško posteljo, iz njega zraste deček z razbitim srcem in obrazom. Življenje v rejniški družini z novim zalogajem razočaranja v otroku le še poudari lakoto po ljubezni, in da ne bi več trpel, njegovo srce postopno otrdi. Miriam Drev: Tirso Eugene Guillevica: Zemljevôden, Marija Švajncer: Očetovi udarci in Kdo neki me zasleduje? Janko Kos: Misliti Cankarja Recenzije so napisali Gabriela Babnik, Peter Semolič, Andrej Lutman in Nives Kovač zadnjič se je kar na veliko govorilo o vzgoji brez udarcev.

Potem ko mati triletnega Tima pusti ob samotni poljski cesti in ga očetovi udarci nato za dve leti priklenejo na bolniško posteljo, iz njega zraste deček z razbitim srcem in obrazom. Najprej je omenjenega večera pokončal psa, nakar je s kuhinjskim kladivom do smrti pretepel devetletno Alenko, ki se je poskušala braniti in si je z rokami zakrivala obraz, a so bili očetovi udarci premočni. Tudi dve leti starejšo spečo Katjo je zahrbtno umoril s kladivom. Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla.

POVEZANE KNJIGE