Mileva Einstein. Teorija žalosti

Mileva Einstein. Teorija žalosti - Slavenka Drakulić | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavenka Drakulić
DIMENZIJA
10,79 MB
IME DATOTEKE
Mileva Einstein. Teorija žalosti.pdf
ISBN
5501404476923

OPIS

Teorija žalosti je na prvi pogled biografski roman o Milevi Marić Einstein, soprogi slavnega fizika, znani po tem, da je možu pomagala pri matematičnih izračunih in razvoju teorije relativnosti ter bila edina ženska svojega časa, ki je študirala na züriški Politehniki. Ob branju romana hitro postane jasno, da delo govori več kot le o tem; pripoveduje o žalosti zapuščene ženske, ki jo je v času izbruha prve svetovne vojne doletela tudi osebna tragedija. In kakor si svet še več desetletij po veliki vojni ni povsem opomogel, se tudi Mileva Einstein – po hčerini smrti, ločitvi od moža, revščini, duševni bolezni sina in lastni bolezni – nikoli ni sestavila.Slavenka Drakulić (1949) je ena najuspešnejših in najbolj prevajanih hrvaških avtoric, ki se ukvarja s temami, kot so feminizem, komunizem in postkomunizem. Napisala pa je tudi več izjemno uspešnih romanov, ki so bili deležni množičnega bralskega in naklonjenega kritiškega odziva na Hrvaškem ter po svetu.

Vsebina. Einstein, Mileva, 1875-1948 Biografski romani. A Mileva Marić Einstein je živela sto let prej in tudi običajna ženska ni bila.

Teorija žalosti ni le zgolj biografski roman. Zgodba o ženski, ki bi mogla in morala imeti veliko znanstveno kariero, a je iz različnih razlogov ni ustvarila, ni le zgodba o pozabljeni prvi ženi slovitega fizika, je pripoved o težavah, s katerimi se ženska sooča v patriarhalni družbi.

POVEZANE KNJIGE