Menažerija

Menažerija - Eva Markun | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eva Markun
DIMENZIJA
6,46 MB
IME DATOTEKE
Menažerija.pdf
ISBN
7534697617352

OPIS

Eva Markun, rojena leta 1990 na Bledu, je študentka francoščine in filozofije. Živi in ustvarja na robu gozda, obkrožena s krdelom polhov, čebelami in svojo družino. Uršljanka leta 2016 rada prične s pisanjem ponoči, ko padejo filtri zavestnega pisanja in se sprosti polje podzavesti. Ko se z jutrom filtri ponovno vklopijo, se sprejemajo odločitve ali osnutki romajo na pokopališče idej ali se jim da priložnost, da prerastejo v zgodbo. Pred kazalom je tudi slovarsko geslo, ki pojasni izbiro naslova. Avtorici menažerija predstavlja predvsem prvi pomen zbirka divjih, eksotičnih, ekstravagantnih, čudesnih, živali. Pred nami je neke vrste zverinjak ali kot je v spremni besedi zapisal Harlamov: »Zgodbe iz Menažerije so delo suverene zgodbarice, tako kadar so postavljene na slovensko podeželje kot kadar se dogajajo v azijskih džunglah; tako kadar jo pripovedujejo vase zagledani moški ali kadar se vrti okrog nenaravno inteligentne opice. A ne glede na svojo drugačnost, celo »eksotičnost« so med sabo tudi povsem enakovredne; fantastični elementi, sicer že vedno umerjeni so enakomerno posejani po vseh pokrajinah avtoričine proze; detajli pripovedovalca enako zanimajo povsod.«Aljoša Harlamov, Zgodbe iz človeškega zverinjaka (spremna beseda)

Za mnoge izmed njih lahko na Napovedniku kupite vstopnice. Menažerija ni enostavno branje, saj od bralca zahteva dobršno mero koncentracije. Dejansko pri pisanju o bralcu sploh ne razmišlja, bolj v ospredju je sama zgodba, je pa res, da z bralci sočustvuje.

Prejemnica "novo mesto short" nagrade za najboljšo zbirko kratkih zgodb v letu 2017. Warhol, Picasso, Frida, Dali, they all want to party with me, baby! Klub Tiffany v petek, 5.10.2018 od 23:00 ure dalje gosti »Menažerija: Arty Party« afterparty razstave-zabave »Menažerija: Všečno&Kupljivo«, ki se bo odvijala nekaj ur prej, ob 20:00 v GalerijaGallery v Šiški. Vljudno vabljeni na večer arty zabave v stilu legendarnega Studia 54, kjer je bilo vsak […] Eva Markun je zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2016, zato ji je Javni sklad za kulturne dejavnosti omogočil izdajo prvenca.

POVEZANE KNJIGE