Med njima je glasba

Med njima je glasba - Nina Dragičević | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina Dragičević
DIMENZIJA
11,11 MB
IME DATOTEKE
Med njima je glasba.pdf
ISBN
2251160604734

OPIS

Med njima je glasba je esejistično-znanstvena monografija, v kateri avtorica tematizira vlogo glasbe v konstrukciji lezbične scene. Preko spretnega prepletanja socioloških, kulturoloških, glasbeno-teoretskih in filozofskih podstati ter močno prisotne osebne izkušnje se nam razkriva povezovalni, navigacijski, tvorni in mestoma razdiralni značaj glasbe, ki zmore tvoriti stik mnogo preden je spregovorjena beseda.Ali, kot zapiše Nataša Velikonja v spremni besedi, avtorica "dalje plete trdno analitsko rdečo nit njenega dela, vez med glasbo/zvokom in seksualnostjo, tokrat skorajda izključno lezbično seksualnostjo. Gre za tematiziranje glasbe kot konstrukcijskega dejavnika lezbične scene, za vpogled v zgodovino ustvarjanja glasbe s strani lezbijk, pa tudi za analizo glasbenih prioritet v lezbičnih okoljih, klubskih, produkcijskih, radijskih, festivalskih. Gre pa tudi za tematiziranje glasbe kot elementa seksualne ali erotične subjektivizacije lezbijk." In nadaljuje: "Raziskovanje glasbe kot elementa konstrukcije lezbične scene je nekaj novega. Nekaj novega je raziskovanje glasbe kot momenta v konstrukciji lezbične identitete, pa tudi raziskovanje glasbe kot elementa konstrukcije seksualne subjektivitete pri lezbijkah ... Nina pokaže na kompleksnost oblikovanja lezbične subjektivitete na primeru ljubljanske lezbične scene preko tematiziranja glasbe s področja Jugoslavije, ki v mnogih krogih zaradi svoje pogosto problematične, tudi nacionalistične in seksistične provenience ni ravno zaželena, pa vendar je v klubskem življenju lezbijk močno prisotna."

Kot vedo vse in vsi in _. Tokrat z novo knjižno intervencijo o glasbi v konstrukciji lezbične scene in o tem, zakaj niste bile tam, kjer ste mislile, da ste. Dunajska cesta 10, 1000 Ljubljana, Slovenija Davčna št.: 50719459 [email protected]

Februarja kot gostja projekta »Mapping the unseen« mudila tudi slovenska sociologinja, pisateljica, skladateljica in lezbična aktivistka Nina Dragičević. V Galeriji Raum 8 je z referatom „Med njima je glasba" spregovorila o pomenu glasbe znotraj lezbičnih skupnosti. Igralca sta na igrišču preživela skoraj štiri ure in ni čudno, da se je po končanem dvoboju med njima čutila napetost.

POVEZANE KNJIGE