Kruzo

Kruzo - Lutz Seiler | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lutz Seiler
DIMENZIJA
6,75 MB
IME DATOTEKE
Kruzo.pdf
ISBN
7251336833108

OPIS

Roman Kruzo nam pred oči prikliče otok Hiddensee v Baltskem (v romanu Vzhodnem) morju, mesto prebegov, zastrahovanja in poguma, želja, sanj, travm, norosti, nišo za intelektualce, odpadnike, idealiste in drugače misleče, ki zaživijo v utopični skupnosti realno dosegljive svobode pod vodstvom Aleksandra Kruzoviča, pomivalca posode in sina sovjetskega generala. Ko se na otok pred lastno travno zateče Ed Bendler, študent germanistike, tudi njega zajame vrtinec karizmatičnih Kruzovih ritualov. Medtem ko NDR poka po šivih in jo zapušča vse več ljudi, se razvije prijateljstvo. Močno, težko, neponovljivo. Toda kje je cilj? In kakšna bo cena?Lutz Seiler se je sprva uveljavil kot eden najizvirnejših liričnih glasov, nagrade so sledile tudi po prehodu na prozno ustvarjanje, vrhunec pa so dosegle ob izidu njegovega romanesknega prvenca Kruzo, za katerega je dobil nemško knjižno nagrado (2014). Avtor nas v poetičnem, natančno domišljenem jeziku vodi med halucinacijo in resničnostjo. Delo, ki utegne po mnenju kritikov postati eden najpomembnejših romanov 21. stoletja, lahko prebiramo v vrhunskem prevodu Štefana Vevarja.

Izoblikoval se je otok sredi ozemlja Vzhodne Nemčije, na katerega so ... Комедийный мультфильм «Робинзон Крузо: Очень обитаемый остров» рассказывает о веселых и увлекательных приключениях не только чудом выжившего после кораблекрушения человека Робинзона Крузо, но и компании ... Kruzo, Louvain-la-Neuve. 379 likes · 22 talking about this.

Partageons ensemble notre passion pour le voyage. Tudi Ed je našel zaposlitev kot lupilec čebule in pomivalec posode v Eremitaži, ogromni restavraciji, ki je spominjala na ladjo. Njeno »posadko« je poleg direktorja vodil Kruzo, ruski pomivalec posode, ki je skrivaj skrbel za pribežnike, ki so na Hiddenseeju čakali na možnost osvoboditve.

POVEZANE KNJIGE