Kruzo

Kruzo - Lutz Seiler | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lutz Seiler
DIMENZIJA
7,30 MB
IME DATOTEKE
Kruzo.pdf
ISBN
6927337020035

OPIS

Roman Kruzo nam pred oči prikliče otok Hiddensee v Baltskem (v romanu Vzhodnem) morju, mesto prebegov, zastrahovanja in poguma, želja, sanj, travm, norosti, nišo za intelektualce, odpadnike, idealiste in drugače misleče, ki zaživijo v utopični skupnosti realno dosegljive svobode pod vodstvom Aleksandra Kruzoviča, pomivalca posode in sina sovjetskega generala. Ko se na otok pred lastno travno zateče Ed Bendler, študent germanistike, tudi njega zajame vrtinec karizmatičnih Kruzovih ritualov. Medtem ko NDR poka po šivih in jo zapušča vse več ljudi, se razvije prijateljstvo. Močno, težko, neponovljivo. Toda kje je cilj? In kakšna bo cena?Lutz Seiler se je sprva uveljavil kot eden najizvirnejših liričnih glasov, nagrade so sledile tudi po prehodu na prozno ustvarjanje, vrhunec pa so dosegle ob izidu njegovega romanesknega prvenca Kruzo, za katerega je dobil nemško knjižno nagrado (2014). Avtor nas v poetičnem, natančno domišljenem jeziku vodi med halucinacijo in resničnostjo. Delo, ki utegne po mnenju kritikov postati eden najpomembnejših romanov 21. stoletja, lahko prebiramo v vrhunskem prevodu Štefana Vevarja.

stoletja, ki govori o neizrekljivem, svobodi, koncu neke dobe, pa tudi o knjigah in pisanju. 1 superbrands Nova KBM v izbrani družbi Naziv Superbrands prejme manj kot odstotek blagovnih znamk, ki obstajajo ... O knjigi.

With Sam Neill, Philip Winchester, Tongayi Chirisa, Anna Walton. Based on the novel written in 1719, this is said to be an action-packed period drama set in the 18th century, but with a contemporary take on race relations -- and a hero who will bear a resemblance to Angus MacGyver.

POVEZANE KNJIGE