Knjižni dar 2018

Knjižni dar 2018 Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,75 MB
IME DATOTEKE
Knjižni dar 2018.pdf
ISBN
7712881142349

OPIS

Izšel je Knjižni dar za leto 2018, ki vsebuje: Koledar 2018, Pratika 2018 in večernice Mati fabrika in njeni otroci.Koledar 2018 (ured. Hanzi Filipič, Karl Hren)Kakor vsako leto tudi letošnji Koledar prinaša sveženj zanimivega branja iz Koroške. Kar nekaj prispevkov govori o slovenski kulturni dediščini na Koroškem, o kozolcih, ledinskih in hišnih imenih in o Slovenski cerkvi na Dobraču. Znani pravnik Rudi Vouk piše o slovenščini v koroški deželni ustavi in skorajda iracionalni debati, katero mesto ima slovenščina na Koroškem. V Koledarju pa se spominjamo tudi ustanovitve Slovenske gimnazije pred 60 leti, 70. obletnice izida prvega povojnega knjižnega daru, ki ga je izdala Mohorjeva v Celovcu, 100. obletnice majniške deklaracije ter znamenitih koroških osebnosti: Matija Ahaclja, Rudolfa Blümla, Lamberta Ehrlicha idr.192 strani, mehka vezava, € 18,00 (cena posameznega izvoda)Pratika 2018 (ured. Franc Kattnig)Pratika je tradicionalno branje za vsak žep in za vse okuse. Tudi letošnja ponuja poleg koledarskega dela panoramo razolikega branja iz sveta duhovnosti, vere, družbe, literature, umetnosti, glasbe, pomembnih dogodkov in obletnic v preteklem letu, zgodovine, pogleda k sosedom, svetovanja – vse to začinjeno s fotografskimi utrinki iz celotnega slovenskega kulturnega prostora in od drugod.160 strani, mehka vezava, € 6,00 (cena posameznega izvoda)Rudi Mlinar: Mati fabrika in njeni otrociŽelezarstvo in železarska industrija sta zaznamovala cele regije v Sloveniji, med njimi tudi Koroško od Črne pa do Raven (Guštanja). Knjiga pripoveduje o vsakdanu v ravenski železarni, predvsem o delavkah in delavcih ter njihovi življenjski in usodni povezanosti z njihovo »fabriko«. Fabrika je postala za tisoče uslužbencev neke vrste metamater, ki jih je hranila, jih združevala v delavsko družino in v usodno povezano tovarišijo ter jih kljub težaškemu delu navdajala z zadovoljstvom in ponosom. V miniaturnih slikah avtor daje vpogled v delovni vsakdan in v čustveni svet delavk in delavcev.376 strani, mehka vezava, € 21,00

Poslovodja SPZ Janko Malle podčrtuje enkratno ceno, glede načelne usmeritve pa poudarja, da je vsebinsko opredeljen s koroško-slovensko literaturo. Izšel je Knjižni dar za leto 2018, ki vsebuje: Koledar, Pratika in večernice Pisatelj Karel Mauser. € Tudi knjižni dar za leto 2019 je sestavljen iz osrednjega dela - tradicionalnega Koledarja, Pratike in večernic - ter iz dopolnilnih knjig.

Tip prireditve: Drugo. Ciljna skupina: odrasli.

POVEZANE KNJIGE