Kaj je populizem

Kaj je populizem - Jan-Werner Müller | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jan-Werner Müller
DIMENZIJA
3,42 MB
IME DATOTEKE
Kaj je populizem.pdf
ISBN
9685730044575

OPIS

Jan-Werner Müller je profesor političnih ved na Princeton University in avtor številnih knjig. Svoje prispevke redno objavlja v London Review of Books, Guardianu in v New York Review of Books. Analitična in provokativna knjiga temelji na zgodovini in opisu primerov iz Latinske Amerike, Evrope in Združenih držav Amerike, v njej definira značilnosti populizma ter globlje vzroke za njegov vzpon in volilni uspeh politikov, kot so Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Pen in Hugo Chávez.

Poglejmo najprej, kaj o tem meni Robert. Kaj je populizem? Populistično gibanje se je začelo v 1880-ih. Kmetje ali tisti, ki so povezani s kmetijstvom, so verjeli, da so industrijalci in bankirji nadzirali vlado in vodili politiko proti kmetom.

Kaj sploh je populizem in kako »strašen« je v resnici? Kaj nam pokaže politološka analiza - ali je populizem eden ali jih je več? Ali sploh lahko določimo ideologijo populizma? Od 10:00 do 11:15 in. od 12:00 do 13:15 § Zlorabe družbenih medijev za širjenje sovražnega govora in populizma (velika dvorana) Izvajalca: doc.

POVEZANE KNJIGE