Ima budizem prav?

Ima budizem prav? - Robert Wright | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Wright
DIMENZIJA
4,30 MB
IME DATOTEKE
Ima budizem prav?.pdf
ISBN
5062899317990

OPIS

Eden največjih ameriških umov nas popelje skozi psihologijo, filozofijo in veliko meditacije, da bi nam pokazal, kako je budizem ključen pri moralni jasnosti in neminljivi sreči.V Moralni živali je Robert Wright pojasnil, kako so se z evolucijo oblikovali človeški možgani. Pojasnil je, da nas človeški duh pogosto vara tako o nas samih kot o svetu. Kakršen je, pa nam ne omogoča, da bi bili dolgo srečni. Če pa se zavedamo, da je naš duh naravnan tako, da nam povzroča tesnobo, depresijo, jezo in pohlep, ali lahko glede tega kaj storimo? Wright je našel odgovor v budizmu, ki je že pred tisočletji dognal to, kar znanstveniki šele zdaj odkrivajo. Budizem trdi, da človek trpi zato, ker sveta ne vidi jasno, trdi pa tudi, da ga lahko z meditacijo jasneje vidimo ter postanemo boljši in srečnejši.V knjigi Ima budizem prav? nam Wright pokaže, kako lahko meditacija postane temelj duhovnega življenja naše posvetne dobe. Knjiga, ki je hkrati nadvse drzna in popolnoma jasna, kot prva spaja evolucijsko psihologijo z najsodobnejšo nevrologijo in utemeljuje radikalne trditve v jedru budistične filozofije. Z neizprosno odkritostjo in iskrivo modrostjo nas ne prepriča le, da ima budizem prav, temveč lahko nazadnje nas in celotno človeštvo tudi reši pred samimi seboj.

negativno teologijo v smislu, da je (B)bog tako različen od človeka, da kar koli bi o njem rekli, ne bi rekli prav. Zen budizem je filozofska religija, katere osnovni cilj je razsvetlitev oziroma raztrganje papirnih vrat iluzije. Z drugimi besedami - cilj je spoznati sebe in svet, ki nas obkroža, da bi lahko živeli v skladu z lastno naravo.

Pravzaprav ni nič neobičajnega, da ljudje, ki se imajo za budiste, sodelujejo pri taoističnih ali šintoističnih običajih, čaščenju prednikov in celo pri običajih tako imenovanega krščanstva. Knjižna polica Lidl Slovenija. Prosimo, izberite trgovino in si oglejte vse ponudbe, ki so vam trenutno na voljo. Raziskovalci dokazujejo zgodovinsko resničnost Stare zaveze Biblija ima vendarle prav; Werner Keller Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike.

POVEZANE KNJIGE