Gana naj gre

Gana naj gre - Taiye Selasi | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Taiye Selasi
DIMENZIJA
12,48 MB
IME DATOTEKE
Gana naj gre.pdf
ISBN
3453336815103

OPIS

Roman Gana naj gre je bil v letu, ko je izšel v angleščini (2013), najteže pričakovan in kasneje tudi najbolj slavljen prvenec leta. Številni svetovni mediji so ga uvrstili med najboljše romane leta, njegova avtorica Taiye Selasi pa je čez noč postala globalna literarna zvezda. Roman sodi med tista dela, ki so spremenila pogled na afriško književnost in na splošno odnos do Afrike. Pripoveduje o smrti kirurga Kweka Saia na vrtu svoje hiše v Akri. Nenadna smrt družino, ki je razseljena po svetu, pripravi do tega, da se vrne v Gano in se po letih razseljenega življenja združi. Ob tem spoznamo družinske člane, ki se vsak na svoj način pehajo za uspehom in soočajo z neuspehom, z »afropolitanci«, ki so lahko doma kjerkoli na svetu – in lahko s seboj kamorkoli po svetu preselijo svoje otroške travme. Roman je prejel nagrado Granta za najboljše mlade britanske avtorje.Taiye Selasi (1979) je avtorica gansko-nigerijskega porekla, ki živi predvsem v Evropi. Na univerzi Yale je diplomirala iz amerikanistike, na univerzi Oxford pa magistrirala iz mednarodnih odnosov.

Roman sodi med tista dela, ki so spremenila pogled na afriško književnost in na splošno odnos do Afrike ... Roman Gana naj gre je bil v letu, ko je izšel v angleščini (2013), najteže pričakovan in kasneje tudi najbolj slavljen prvenec leta. Številni svetovni mediji so ga uvrstili med najboljše romane leta, njegova avtorica Taiye Selasi pa je čez noč postala globalna literarna zvezda. »Gana naj gre« je ime operacije, ki je bila izvedena leta 1983, ko je nigerijska vlada izgnala dva milijona priseljencev, večinoma ganskega izvora.

12,99 € ... Zadnja tuja gostja, s katero se je sklenil letošnji festival literatur sveta Fabula, je bila avtorica gansko-nigerijskega porekla Taiye Selasi, ki živi pretežno v Evropi. Ob prvencu Gana naj gre, ki so ga številni mediji uvrstili med najboljše romane leta, je predstavila svoj pogled na ustvarjanje, Afriko in življenje. Taiye Selasi: Gana naj gre Roman sodi med tista dela, ki so spremenila pogled na afriško književnost in na splošno odnos do Afrike.

POVEZANE KNJIGE