Črno na belem

Črno na belem - Lidija Dimkovska | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lidija Dimkovska
DIMENZIJA
9,78 MB
IME DATOTEKE
Črno na belem.pdf
ISBN
8110048199251

OPIS

Pesniška zbirka Črno na belem (2016) je izbrušeno in avtentično delo, naj govori v prvi osebi o intimnem ali z glasovi Drugih o svetu sploh. Bralca sooči z uničujočo močjo vsakodnevnih banalnosti in mu ponuja jezik kot »sito resničnosti«.Pesmi iz zbirke so tako po eni strani v sozvočju z 21. stoletjem, kot ga živi slehernik, po drugi strani se mu postavljajo po robu s svojim apokaliptičnim duhom in mračno senzibilnostjo, ki pritiskata na »zdaj« kot živa teža zgodovine.

Sploh slednji se radi razpodijo kar povsod po njenem stanovanju! A čeprav sanja monokromatsko, je njena zbirka pisana. Črno na belem na spletu: odstopila ni že 13 dni! Ločnica med svetnico, ki se ji ne gabi jemati kranjskih sejnin in med njeno novo občino je po njeni zaslugi zapisana črno na belem in z rdečo podčrtana! Mi bomo, oni pravijo ... Biziljeva bi Janšo, če je črno na belem kriv, do smrti poslala v zapor. 2013 Pozareport.

marec 2013 00.00 | Posodobljeno 19. marec 2013 00.00 | Piše: Dušan Malovrh.

POVEZANE KNJIGE