Bron in sončnica

Bron in sončnica - Cao Wenxuan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cao Wenxuan
DIMENZIJA
8,8 MB
IME DATOTEKE
Bron in sončnica.pdf
ISBN
6251487452250

OPIS

Topel in poetičen roman o dobroti in ljubezni do sočlovekaVoda je polzela med bilkami, vendar nikdar ni odtekla – vsakemu valu je sledil naslednji, in tako v neskončnost. Trsje se je zibalo, listi na njem pa trepetali, kot bi jih reka žgečkala. Dan za dnem, mesec za mesecem, leto za letom sta reka in trsje uživala v tej neskončni igri. Sončnica je imela reko neznansko rada.Sončnica se z očetom iz mesta preseli na podeželje, vzljubi tamkajšnjo veličastno reko, močvirnato pokrajino in neskončno nebo. Dolge dneve sama pohajkuje naokoli, potem pa spozna nemega dečka Brona, ki jo obvaruje pred nasilnimi vrstniki. Kmalu postaneta nerazdružljiva. Ko v tragični nesreči izgubi očeta, jo Bronova družina sprejme za svojo, deček pa dobi sestro, ki si jo je tako močno želel. A življenje v Damaidiju je kruto in družina se le stežka preživlja. Bo dekle, ki je končno našlo srečo in varno zavetje, lahko ostalo z njimi?Cao Wenxuan (1954) je eden najpomembnejših kitajskih pisateljev za otroke. Njegova dela so prevedena v številne jezike, zanje je prejel najpomembnejše nagrade za literaturo na Kitajskem, leta 2016 pa tudi prestižno Andersenovo nagrado.

Bralni klub Fejstbukerji: Bron in Sončnica (poročilo z dogodka) Dogodek: 26. marec 2018 Bron in sončnica V zbirki Odisej je v prevodu Andreja Stoparja izšel topel in poetični roman Bron in sončnica , ki ga je napisal eden najpomembnejših kitajskih pisatelj za otroke Cao Wenxuan .

Roman Bron in Sončnica so dogaja na Kitajskem. Sončnica in njen oče se iz mesta preselita na podeželje.

POVEZANE KNJIGE