Teorija pripovedi

Teorija pripovedi - Alojzija Zupan Sosič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojzija Zupan Sosič
DIMENZIJA
4,80 MB
IME DATOTEKE
Teorija pripovedi.pdf
ISBN
2132750586280

OPIS

Znanstvena monografija Teorija pripovedi je temeljno delo s področja literarne vede, kakršnega smo na Slovenskem doslej pogrešali, saj združuje tako pregled glavnih konceptov, ki so v rabi pri analizi in interpretaciji pripovedi, kot tudi prikaz metodoloških usmeritev, znotraj katerih so se ti koncepti razvili.Avtorica je svoje delo zasnovala kot sintezo dolgoletnega proučevanja klasične in postklasične naratologije, pri čemr je upoštevala ključna in najnovejša spoznanja tujih teoretikov, preverjala njihovo prisotnost v slovenski literarni vedi, jih v mnogih primerih predstavila kot prva in jih dograjevala z lastnim kritičnim premislekom, ki ga je povezala s presojo o aplikativnosti in uporabnosti nekaterih kategorij. Posamezna poglavja so v ta namen dopolnjena z zglednimi primeri analiz romanesknih odlomkov.

19). Opis in tehnični podatki izdelka Alojzija Zupan Sosič: Teorija pripovedi, trda se lahko razlikujejo od tistih v spletni trgovini, kjer boš opravil/a nakup. Alojzija Zupan Sosič: Teorija pripovedi, trda je na voljo v trgovini po ceni, ki je navedena poleg posameznega trgovca v zavihku "Trgovine". Alojzija Zupan Sosič: Teorija pripovedi.

Možen je prevzem v Ljubljani ali Kranju, v primeru, da knjigo pošljem po pošti, poštnino plačate vi. V primeru, da vas oglas zanima, mi pošljite sms na 040 568 428. Uredila je več antologij in zbornikov simpozijev oziroma seminarjev, objavila pa tudi štiri samostojne znanstvene monografije, med katerimi je zadnja Teorija pripovedi (2017).

POVEZANE KNJIGE