Teorija pripovedi

Teorija pripovedi - Alojzija Zupan Sosič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojzija Zupan Sosič
DIMENZIJA
9,86 MB
IME DATOTEKE
Teorija pripovedi.pdf
ISBN
4045380775801

OPIS

Znanstvena monografija Teorija pripovedi je temeljno delo s področja literarne vede, kakršnega smo na Slovenskem doslej pogrešali, saj združuje tako pregled glavnih konceptov, ki so v rabi pri analizi in interpretaciji pripovedi, kot tudi prikaz metodoloških usmeritev, znotraj katerih so se ti koncepti razvili.Avtorica je svoje delo zasnovala kot sintezo dolgoletnega proučevanja klasične in postklasične naratologije, pri čemr je upoštevala ključna in najnovejša spoznanja tujih teoretikov, preverjala njihovo prisotnost v slovenski literarni vedi, jih v mnogih primerih predstavila kot prva in jih dograjevala z lastnim kritičnim premislekom, ki ga je povezala s presojo o aplikativnosti in uporabnosti nekaterih kategorij. Posamezna poglavja so v ta namen dopolnjena z zglednimi primeri analiz romanesknih odlomkov.

i. krogu pripovednih polozajev zajema tudi zapletenejse vmesne oblike.

130: Stičišča s klasično naratološko fazo od sredine šestdesetih do konca osemdesetih . 144: Tako zajame pojav, ki v slovenski literarni vedi doslej še ni bil obravnavan na ta način in v takem obsegu in se pri tem osredotoči na verbalne pripovedi.

POVEZANE KNJIGE