Pritisni na tipko Človek

Pritisni na tipko Človek - Marko Pavliha | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Pavliha
DIMENZIJA
10,23 MB
IME DATOTEKE
Pritisni na tipko Človek.pdf
ISBN
2571498221045

OPIS

V knjigi so zbrana esejistična razmišljanja, ki jih je avtor v zadnjih letih objavil v kolumnah na portalu IUS-INFO, reviji Sodobnost ter Delu in Pogledih.Prof. dr. Marko Pavliha ni samo mednarodno ugleden pravnik, priljubljen učitelj in nekdanji politik, je tudi avtor in soavtor 32 knjig in več sto člankov o pomorskem, prometnem, zavarovalniškem pravu, etiki in še marsičem. Njegova razgledanost je naravnost enciklopedična in vzbuja prijazno zavist celo med njegovimi občudovalci. Prav nič nenavadno ni, da je njegov paradni konj v zadnjih letih postal esej, ki ga je iz obetavnih začetkov nenavadno hitro razvil v izvirno, lucidno in literarno dognano analizo problemov, s katerimi smo se prisiljeni soočati v času zatona zahodne civilizacije. V esejih, ki jih odlikujeta izjemna širina in jasna perspektiva, nas dobronamerno, kot prijatelje, opozarja na nekrotičnost sodobne družbe in na digitalno ustvarjeno apatijo, ki nas vse bolj peha v duhovno hibernacijo in ločenost od sveta. Tematika esejev je tako raznovrstna, kot so vprašanja, na katera vsak od nas večinoma neuspešno išče odgovore. Priznati pa moramo, in v tem je odlika te knjige, da nam njen avtor v marsikaterem eseju ponuja rešitve, ki utegnejo zmanjšati našo zbeganost, še posebej zato, ker nam jih ne servira v pridigarskem tonu, ampak kot rezultate svojih osebnih tuhtanj in raziskovanj. Osvežujoče branje njegovih esejev nas ob vseh zanimivih smereh in nepričakovanih stranpoteh na koncu pripelje do bistva njegovega dojemanja sveta. To je najjasneje izraženo v eseju Per aspera ad astra: Gnothi seauton – kot je zapisano v Apolonovem hramu v Delfih, Spoznaj samega sebe. Največja skrivnost ni vesolje, odrešilna skrivnost je v nas samih. O tem govori ta izjemna, na prvi pogled raznorodna, v resnici pa tematsko enotna zbirka literarno dovršenih esejev.Evald Flisar

dr. Marko Pavliha ni samo mednarodno ugleden pravnik, priljubljen učitelj in nekdanji politik, je tudi avtor in soavtor 32 knjig in več sto člankov o pomorskem, pro - metnem, zavarovalniškem pravu, etiki in še marsičem. Pritisni na tipko Človek Vabljeni na predstavitev knjige Pritisni na tipko Človek, avtorja dr.

je družba z dolgoletno tradicijo na področju fotokopiranja, grafičnega oblikovanja in tiska. Odlikujejo nas hitra odzivnost, natančnost, prijaznost in visoka kakovost opravljanja storitev. Pritisni na tipko Človek je bogata zbirka besedil, med katerimi se sicer najde tudi kakšno, ki ostane bolj na ravni orisa, povzetka oziroma skice ter kot tako kliče po idejni dopolnitvi in povezavi v celoto, večinoma pa v branje ponuja globoke in vitalne premisleke, ki nedvomno tvorijo eno zanimivejših esejističnih del lanskega leta. PRITISNI NA TIPKO ČLOVEK Marko Pavliha PRITISNI NA TIPKO ČLOVEK Marko Pavliha Prof.

POVEZANE KNJIGE