Permafrost

Permafrost - Andrej E. Skubic | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej E. Skubic
DIMENZIJA
8,89 MB
IME DATOTEKE
Permafrost.pdf
ISBN
4156064082999

OPIS

Upokojeni častnik izraelske vojske Avishai Bronfman – včeraj mu je umrl oče, in danes ga je iz Rusije poklicala bivša žena – med raziskovanjem podatkov za družinsko drevo naleti na dosje, ki ga je o njegovem dedu Levu zbrala izraelska varnostna služba. Osupne ga del, posvečen Marku Potokarju iz Slovenije, učitelju kemije z uničenim zakonom in težavnimi odnosi s sinom. Včeraj mu je umrl oče, in danes ga je iz Rusije poklicala bivša žena ... in mu povedala o pustolovščini, v katero je bil njegov oče vpleten, ko je ob koncu druge vojne kot mlad partizan med spremljanjem člana ruske misije na tajajočem se ledeniku našel zmrznjeno truplo iz bronaste dobe. Truplo so prepeljali v ZSSR, kjer ga je kasneje prevzel genetski inštitut v Moskvi. Potem je skrivnostno izginilo, njegove sledi pa vodijo v Izrael ... Permafrost je žanrski hibrid, ki dejanske zgodovinske situacije in osebnosti umesti v fantastični okvir, se prelevi v vohunsko zgodbo, poigra s satiro, izteče pa kot osebna tragedija osamljenosti. Roman tako prinaša drugačnega Skubica, kot smo ga bili vajeni doslej, pa vendar z značilnim avtorjevim »podpisom« – presekom intimne problematike in družbene kritike.

See more. Permafrost, an icy expanse of frozen ground covering one-quarter of the Northern Hemisphere, is thawing. As it does, microscopic animals are waking up and feeding on the previously frozen carbon stored in plant and animal remains, releasing heat-trapping gases as a byproduct.

This can result in ground subsidence and landslides, endangering lives and posing risks to ... [Source] Permafrost is the first upgrade of Path 1 for the Ice Monkey in BTD6.Like previous versions of Permafrost, freezing slows bloons by 50% once unfrozen, but only lasts for one layer (2 with Deep Freeze, 4 with Absolute Zero).When crosspathed with any Tier 5 upgrade, including upgrading to Super Brittle, the Permafrost applies to blimps upon damaging, but with only 25% slowdown instead ... Permafrost definition, (in Arctic or subarctic regions) perennially frozen subsoil. See more. Permafrost, an icy expanse of frozen ground covering one-quarter of the Northern Hemisphere, is thawing.

POVEZANE KNJIGE