Moji spomini na morje

Moji spomini na morje - Milan Kleč | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Kleč
DIMENZIJA
7,64 MB
IME DATOTEKE
Moji spomini na morje.pdf
ISBN
3510729094649

OPIS

Morje s svojim brezmejnim obzorjem, počitniškim vzdušjem in dramatičnimi vremenskimi pojavi vzbuja sanjarjenja in nenavadna doživetja. Je prava kulisa za Klečeve zgodbe, ki nas z igro asociacij hitro odpeljejo tudi kamorkoli drugam, k reki, na pokopališče, v osnovno šolo ... v najrazličnejše življenjske situacije in spomine. Prizori se kot kalejdoskopske bleščice prelivajo drug v drugega približno tako, kot se za zaprtimi vekami na plaži med sončenjem vrtijo filmi.Daleč sva bila od pomola, ne vem, koliko časa je trajal sprehod, morda jih od takrat sovražim, in če bi mogel, bi kar stekel do mesteca, česar nisem mogel zaradi skal. Nisva mogla pospešiti, mislim, da sva se vračala res brez besed. Z eno samo ihto.Kako se lahko to sploh zgodi in kako se lahko to zgodi med mladima človekoma?Milan Kleč (1954) je eden izmed najbolj plodovitih sodobnih slovenskih avtorjev; v njegovem obsežnem in raznolikem opusu so poezija, proza, dramatika in radijske igre. Prozna dela prežemajo prvine fantastike, groteske in absurda, pa tudi humor in ironija. Za svoja dela je bil nagrajen z zlato ptico (1982), nagrado sedem sekretarjev SKOJA (1989), Župančičevo nagrado (1989) in nagrado Prešernovega sklada (2006).

Ko sem se sedla v avto, sem v šali dejala: »No sedaj lahko greva na morje!« Ta sodelavec je bil bolj tihe narave, ampak kar si je zamislil, je pa naredil po svoje. Odpeljala sva se izpred banke na Vrhniki in ta Miha je zavil na avtocesto za Koper.

😀 KUHINJSKI SPOMINI NA MORJE Zadnje čase res presneto pazimo kaj jemo in koliko pojemo. Pa je oni dan Matija privlekel na dan tale zanimivi recept.

POVEZANE KNJIGE