Moji spomini na morje

Moji spomini na morje - Milan Kleč | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Kleč
DIMENZIJA
6,91 MB
IME DATOTEKE
Moji spomini na morje.pdf
ISBN
7125691606253

OPIS

Morje s svojim brezmejnim obzorjem, počitniškim vzdušjem in dramatičnimi vremenskimi pojavi vzbuja sanjarjenja in nenavadna doživetja. Je prava kulisa za Klečeve zgodbe, ki nas z igro asociacij hitro odpeljejo tudi kamorkoli drugam, k reki, na pokopališče, v osnovno šolo ... v najrazličnejše življenjske situacije in spomine. Prizori se kot kalejdoskopske bleščice prelivajo drug v drugega približno tako, kot se za zaprtimi vekami na plaži med sončenjem vrtijo filmi.Daleč sva bila od pomola, ne vem, koliko časa je trajal sprehod, morda jih od takrat sovražim, in če bi mogel, bi kar stekel do mesteca, česar nisem mogel zaradi skal. Nisva mogla pospešiti, mislim, da sva se vračala res brez besed. Z eno samo ihto.Kako se lahko to sploh zgodi in kako se lahko to zgodi med mladima človekoma?Milan Kleč (1954) je eden izmed najbolj plodovitih sodobnih slovenskih avtorjev; v njegovem obsežnem in raznolikem opusu so poezija, proza, dramatika in radijske igre. Prozna dela prežemajo prvine fantastike, groteske in absurda, pa tudi humor in ironija. Za svoja dela je bil nagrajen z zlato ptico (1982), nagrado sedem sekretarjev SKOJA (1989), Župančičevo nagrado (1989) in nagrado Prešernovega sklada (2006).

Kaj če bi danes to? No, pa dajmo! ... MOJI PLETENI IZDELKI (klik na sliko) Moj mozaik.

Pogovarjali so se že, če jaz ne bom šla, bodo pa šli sami. Tega pa res nisem želela, da jih jaz čakam doma, oni pa gredo sami. Spomini na morje že iz otroških let, ki so pomenili oddih od šole, brezskrbnost, na katero smo skoraj že pozabili, in vsi trenutki poletne radosti.

POVEZANE KNJIGE