Martin Krpan

Martin Krpan - Fran Levstik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fran Levstik
DIMENZIJA
4,15 MB
IME DATOTEKE
Martin Krpan.pdf
ISBN
9312361926253

OPIS

Jubilejna izdaja ob 100. obletnici slovenske slikanice – darilna izdaja v škatli!Martina Krpana je napisal Fran Levstik kot spodbudo bistremu in samozavestnemu kmečkemu človeku, stebru slovenstva. Danes skoraj ponarodela pripovedka še vedno navdušuje z nabrušenim jezikom, humornimi prizori in močnim junakom. Prvič je izšla l. 1917 z mojstrskimi ilustracijami Hinka Smrekarja.Martin Krpan je prvic izšel z ilustracijami leta 1917. To je prva slovenska slikanica. Slikar in karikaturist Hinko Smrekar je v crnobeli risbi upodobil dvanajst znacilnih prizorov v knjigi; vanje je vnesel pretanjeno satiricno ost, s katero je bilo Levstikovo delo tudi napisano. Ob stoletnici smo pripravili to jubilejno izdajo.

Martin Krpan z Vrha. URN:NBN:SI:DOC-MBECLJFA from http://www.dlib.si Pogumni slovenski junak Martin Krpan z Vrha na svoji mali kobilici skrivaj tovori angleško sol.

Za uspešno rešitev cesarskega dvora je Krpan pošteno nagrajen. Režiser uprizoritve Janez Burger se spominja briljantnega Mar ... Smo ŠPORTNA TRGOVINA Martin Krpan,ki vam nudimo: - kolesa in kolesarsko opremo s servisom - smuči in smučarsko opremo s servisom - jahalno opremo - rolerje in drsalke - pohodne palice - fitnes opremo - športna oblačila Martin Krpan, samosvoj in preprost človek, se je ukvarjal s tihotapljenjem angleške soli, zaradi česar si je nakopal neštete probleme z oblastjo.

POVEZANE KNJIGE