Cvetne formule rastlinskih družin v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani = Floral formulas of plant families in the University Botanic Gardens Ljubljana

Cvetne formule rastlinskih družin v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani = Floral formulas of plant families in the University Botanic Gardens Ljubljana - David Bavcon, Jože Bavcon, Blanka Ravnjak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Bavcon, Jože Bavcon, Blanka Ravnjak
DIMENZIJA
9,12 MB
IME DATOTEKE
Cvetne formule rastlinskih družin v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani = Floral formulas of plant families in the University Botanic Gardens Ljubljana.pdf
ISBN
4879843121276

OPIS

Nova knjiga o cvetnih formulah na zanimiv način predstavlja tematiko, ki je včasih suhoparna celo za strokovnjaka. V knjigi so predstavljene tiste rastlinske družine, katerih predstavnike lahko obiskovalci vidijo v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. Vsakemu opisu so dodani nekateri tipični predstavniki in kakršnekoli zanimivosti opisane družine. Za lažjo predstavo pa so opisom dodane še številne fotografije s katerimi je predstavljena čudovita rastlinska pestrost.Cvetne formule so le del tistega, s čimer so si ljudje pomagali, da so nepregledno množino rastlin spravili v nek red in si na ta način stvari lažje zapomnili. Razvrščanje in predalčkanje ni nič novega. Vedno se je znanje podajalo tako, da so poskušali stvari spraviti v nek red, saj se je potem lažje prenašalo naprej.Z vse večjim razvojem botanike so se pojavljale tudi težnje po čim večji abstrakciji in čim bolj znanstvenem pristopu k proučevanju rastlin. Cvetne formule so tako zanesljivo najboljši primer abstrakcije, saj opuščajo vse nepomembno in poizkušajo pri posamezni družini povzeti vse glavne značilnosti, zapisane samo z nekaj črkami, znaki in številkami. S cvetno formulo namreč na najenostavnejši način opišemo zgradbo cveta pri posamezni vrsti ali višjih taksonomskih skupinah. V današnjem času so cvetne formule uporabne tudi za tridimenzionalno modeliranje prikaza strukture cveta.

Sobota, 21. april 2018 med 9 ... Cvetne formule rastlinskih družin v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani = Floral formulas of plant families in the University Botanic Gardens Ljubljana / Jože Bavcon, Blanka Ravnjak, David Bavcon ; [foto Jože Bavcon ... V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani iščejo študente in študentke za študentsko delo na recepciji rastlinjakov: v Tropskem rastlinjaku v Botaničnem vrtu in v rastlinjaku Tivoli.

VARSTVO PRI DELU 47. REBERNIK, Miroslav, CRNOGAJ, Katja, ŠIREC, Karin, BRADAČ HOJNIK, Barbara, RUS, Matej, TOMINC, Polona.

POVEZANE KNJIGE