Tesla, portret med maskami

Tesla, portret med maskami - Vladimir Pištalo | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Pištalo
DIMENZIJA
8,70 MB
IME DATOTEKE
Tesla, portret med maskami.pdf
ISBN
5078372133707

OPIS

Romana Tesla, portret med maskami, ki velja za »najprepričljivejšo biografijo edinega gromovnika med ljudmi«, ni mogoče umestiti med biografske romane. To je nenavadna pripoved o zelo nenavadnem človeku, umetniška upodobitev, ki skozi tri poglavja, Mladost, Amerika in Novo stoletje, odstira in osvetljuje notranji svet genija.Literarni lik Nikole je postavljen med številne druge literarne like tako, da ga spoznavamo skozi njegove misli, občutja, strahove in zablode, uspehe in neuspehe, vzpone in padce, predvsem pa skozi samoto, osamljenost, to njegovo najvztrajnejšo sopotnico. Dogodki iz resničnosti so samo izhodišče za številne ekskurze v iracionalno in nadrealno. To je roman o Teslovem medvibriranju v svetu in nad svetom, kjer je resničnost z različnimi pripovednimi postopki interpretirana tako, da se želi bralec na koncu znova vrniti na začetek.

foto: Nina Slaček Nikola Tesla ne potrebuje posebne predstavitve. Vizionarski izumitelj danes morda najbolje simbolizira ideal raziskovalca, ki ga zanimajo samo nova spoznanja ter želja, da bi s svojimi izumi izboljšal življenja ljudi.

Najbolj je bil navezan na mamo. Literarizirana biografija srbsko-ameriškega izumitelja Nikole Tesle pod naslovom Tesla, portret med maskami je projekt, pri katerem je skušal njegov avtor Vladimir Pištalo (1960) predvsem »izklopiti« grozečo glasbo, ki jo zaslišimo ob Teslinem imenu. Življenjsko zgodbo tega izumitelja in znanstvenika, ki je, kot najpomembnejše, olajšal prenos električne energije in ... Tokrat je gost oddaje pisatelj, publicist in profesor Vladimir Pištalo, avtor biografije »Nikola Tesla, portret med maskami«, ki je za to delo v l.

POVEZANE KNJIGE