O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen

O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen - Per J. Andersson | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Per J. Andersson
DIMENZIJA
4,3 MB
IME DATOTEKE
O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen.pdf
ISBN
7994004223632

OPIS

Pikej, mladi indijski študent umetnosti, ki si služi kruh z risanjem portretov, leta 1975 v New Delhiju naključno spozna Švedinjo Lotto in se nesmrtno zaljubi vanjo. Ko se Lotta v predelanem Volkswagnovem kombiju s hipijskimi prijatelji vrne na Švedsko, se Pikej hitro odloči, usede na staro kolo in odpelje za njo … Resnična zgodba pripoveduje o neverjetni usodi Indijca brez kaste, nedotakljivega Pradjumna Kumarja, imenovanega Pikej. Rodil se je v osrčju indijske džungle, preživel otroštvo med kobrami in drugimi eksotičnimi živalmi ter se po številnih preprekah in zapletih vpisal na umetniško šolo v New Delhiju. Čeprav je bil velikokrat brez hrane in je spal pod mostom, je vztrajal in njegovo nadarjenost za risanje portretov so opazili številni ljudje. Tudi svetlolasa tujka, ki se je nekega večera pojavila ob njegovem slikarskem stojalu in mu v trenutku ukradla srce.Ker so mu ob rojstvu prerokovali, da se bo poročil z žensko, ki ne bo iz njegove države, Pikej po Lottinem odhodu vzame usodo v svoje roke. S starim kolesom v obratni smeri prevozi hipijsko pot, po kateri so mladi zahodnjaki prihajali iskat razsvetljenje na Vzhod, in se po 7000 kilometrih puščave, gora, savane in urbanih mest znajde pred svojo drago. In njenim svetom. Popolnoma drugačnim od njegovega ...Nepozabna zgodba, ki vrača vero v človeštvo in moč ljubezni.

Andersson. Domov > Življenjske zgodbe > O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen (Žepna knjiga) Mednarodna uspešnica O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo ljubezen, pa se odvija v obrat ni smeri in v še bolj dramatičnem tonu, saj je podložen z nesmrtno ljubeznijo. Pikeju (skrajšana različica večdelnega Indijčevega imena s kar 373 črkami) je bilo že v zibki prerokovano, da se bo poročil z žensko, ki ni iz njegove države. O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen : resnična zgodba.

Andersson - 1 ocena O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen : resnična zgodba: Indijec Pradjumna Kumar, imenovani Pikej, se je rodil v vasici na robu džungle družini iz kaste nedotakljivih. O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen Pikej, mladi indijski študent umetnosti, ki si služi kruh z risanjem portretov, leta 1975 v New Delhiju naključno spozna Švedinjo Lotto in se nesmrtno zaljubi vanjo. Založnik o knjigiBritanska novinarka in kolumnistka Dolly Alderton nam v knjigi Vse, kar vem o ljubezni razkrije, kako je (za las) preživela svoja dvajseta.Brez zadržkov pripoveduje o slabih zmenkih in zanikrnih najemniških stanovanjih, o srčnih bolečinah in ponižanjih, predvsem pa o prijateljicah, ki so ji vse to pomagale preživeti. Ta duhovita, čustvena in zabavna knjiga spada v ... 25.

POVEZANE KNJIGE