Nova muzika v New Yorku

Nova muzika v New Yorku - Ičo Vidmar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ičo Vidmar
DIMENZIJA
5,71 MB
IME DATOTEKE
Nova muzika v New Yorku.pdf
ISBN
4533785531632

OPIS

Priznani slovenskiraziskovalec popularnih godb, dr. Ičo Vidmar v novi knjigi analizira bistvene zgodovinske preobrazbe v družbenih pogojih ustvarjanja nove glasbe v New Yorku od 70. let prejšnjega stoletja dalje v povezavi s procesi ekonomske in politične preobrazbe ameriške kulturne prestolnice v neoliberalno globalno mesto.

New York je bil od sedemdesetih let dalje eno svetovnih središč glasbene inovacije - kraj produkcije nove muzike na nekomercialnih robovih. Ičo Vidmar, Nova muzika v New Yorku. Neodvisni glasbeniki in pravica do mesta.

let prejšnjega stoletja dalje v povezavi s procesi ekonomske in politične preobrazbe ameriške kulturne prestolnice v neoliberalno globalno mesto. Nova muzika v New Yorku je obsežna monografija sociologa kulture, glasbenega publicista in v zadnjih letih temeljitega preučevalca glasbe in družbe newyorškega downtowna Iča Vidmarja. Knjiga skozi neločljiv preplet mesta New York, njegove urbanistične, ekonomske in kulturne zgodovine, strukturnih sprememb v mestu in glasbe, ki nastaja v ... V kontekstu doslej, kakor rečeno, ne dovolj daljnosežnih slovenskih spraševanj o tem, kako glasba pravzaprav živi med ljudmi in ta življenja tudi spreminja, je zato zelo dobrodošla še sveža knjiga Nova muzika v New Yorku : neodvisni glasbeniki in pravica do mesta, ki jo je pri založbi Studia humanitatis izdal sociolog glasbe, dr.

POVEZANE KNJIGE