Meni je lep ta svet = A me piace questo mondo

Meni je lep ta svet = A me piace questo mondo - Marko Pavček, Saša Pavček, Tone Pavček | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Pavček, Saša Pavček, Tone Pavček
DIMENZIJA
12,68 MB
IME DATOTEKE
Meni je lep ta svet = A me piace questo mondo.pdf
ISBN
8076629587887

OPIS

Poezija kot genetski zapis bi se lahko glasil podnaslov te posebne troedine pesniške zbirke, v kateri se prvič in ponovno srečajo oče Tone in njegova dva otroka, Marko in Saša. Družinska življenjska zgodba, ki jih je za vedno povezala v to- in onostranstvu, se razkriva v jeziku duše, jeziku poezije, se dotika najbolj skritih globin, iz katerih se dvigajo njihovi glasovi, da bi se na straneh te zbirke uglasili v eni sami izpovedni melodiji.

Voci dalla Slovenia, un padre, un figlio e una figlia: davvero, pagina dopo pagina, la poesia come codice genetico. Saša Pavček se je rodila v Ljubljani, je diplomirana dramska in filmska igralka, pesnica, esejistka in dramatičarka, redna profesorica na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je 1983 diplomirala. ...

uri pred kipom Srečka Kosovela (v primeru slabega vremena bo dogodek v bližnji glorieti) prisluhnili pesmim iz dvojezične zbirkeMeni je lep ta svet / A me piace questo mondo, ki je izšla pri ZTT, za izbor in prevod je poskrbela Jolka Milič. V zbirki se v prepletu pesmi ponovno srečujejo oče Tone, velikan ... Misli o življenju - Ta svet je lep Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš; ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če stisneš roko komu, ki ga kaj boli; ta svet je lep, če si človek do ljudi.

POVEZANE KNJIGE