Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area

Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,73 MB
IME DATOTEKE
Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area.pdf
ISBN
4377147308146

OPIS

Zgoščenka Hodili so jih poslušat prinaša petintrideset dokumentarnih zvočnih posnetkov s kamniškega območja. Spremljanje zvočnih svetov tega prostora vse do današnjega dne, ki se vsebinsko navezuje na znanstveno monografijo Na poti v Kamnik Marije Klobčar, razkriva nekatere doslej neopažene podobe pesemskega bogastva in omogoča globlje razumevanje starejšega pesemskega gradiva, posnetega predvsem v Tuhinjski dolini in v območju pod Grintovci. Skozi predstavljeno pesemsko izročilo se z odsevi vsakdanjega življenja izrisujejo notranja raznolikost območja, zgodovinske posebnosti, družbeno nasprotje med Kamnikom in okolico, nekatere poklicne pripadnosti in šege, hkrati pa tudi sodobni odnos do izročila. Ti pomeni so pojasnjeni v spremljajoči publikaciji, ki z uvodnim besedilom Marije Klobčar, s pojasnili posamičnih pesmi v slovenskem in angleškem jeziku in s fotografijami dopolnjuje pesemski niz.

Vrste kamna, ki jih Mravlja uporablja za izdelavo kamnitih izdelkov pa so sledeče: marmor, granit, kvarcit, tehnični kamen, travertin, porfir in kamni za nagrobnike. V petek, 7. oktobra 2017, okoli pol osmih zvečer smo člani Društva GRS Kamnik prejeli klic za intervencijo reševanja petih izgubljenih planincev.

Opozorila po e-pošti lahko kadarkoli prekličete. Vnesite vašo e-pošto Nastavite opozorilo Zadnja iskanja Počisti iskanja.

POVEZANE KNJIGE