Zahodni Balkan na poti v EU

Zahodni Balkan na poti v EU - Ana Ješe Perković | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Ješe Perković
DIMENZIJA
12,52 MB
IME DATOTEKE
Zahodni Balkan na poti v EU.pdf
ISBN
8846264704153

OPIS

Knjiga prinaša trezen pogled v razburkano diskusijo o preteklih in prihodnjih poteh evropske integracije. V logičnem sosledju učinkovito dekonstruira in analizira kompleksne procese, ki jih sociološka in širše, družboslovna znanost, ne zapopadeta dovolj. Gre za vprašanja evropeizacije, tranzicije, širitvenega procesa in znotraj njega - pogojevanja članstva kot enega od najbolj učinkovitih orodij preteklih širitev Evropske unije.

marca 2021 organizirala MSCA e-seminar EU - Zahodni Balkan, z namenom krepitve in vzpostavljanja novih strateških povezav in večjega sodelovanja med EU in Zahodnim Balkanom pri razpisih MSCA. Načrt uvaja tudi zeleno agendo za Zahodni Balkan. Zeleni in digitalni prehod sta prednostni nalogi EU za lastno okrevanje, zato želimo regijo podpreti v skladu z razmerami na terenu, da bi se spoprijela s problemom onesnaževanja in hkrati ustvarila trajnostne poslovne priložnosti v vseh gospodarstvih. Tudi navdušenje nad evropsko perspektivo na Balkanu se je začelo zmanjševati skupaj z evropsko kredibilnostjo.

Regija naj se začne razvijati, naj začne delati, ker je to dobro zanjo, ne ker bo to vodilo v EU. Čas je, da se vzpostavijo mehanizmi, ki bodo te družbe naredili učinkovite.

POVEZANE KNJIGE