Simboli v Plečnikovi arhitekturi

Simboli v Plečnikovi arhitekturi - Andrej Hrausky | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Hrausky
DIMENZIJA
9,11 MB
IME DATOTEKE
Simboli v Plečnikovi arhitekturi.pdf
ISBN
3675219762835

OPIS

Arhitekt, arhitekturni kritik in dober poznavalec Plečnikovega dela Andrej Hrausky, nam s svojo novo knjigo Simboli v Plečnikovi arhitekturi odpira nov, doslej bolj kot ne spregledan pogled na delo najpomembnejšega slovenskega arhitekta.Gre za svet simbolov, ki jih je mojster zavestno uporabljal pri svojem graditeljskem snovanju, še posebej v svojem ljubljanskem, »klasičnem« obdobju, to je v času svojega bivanja in ustvarjanja v Ljubljani, od leta 1921 pa do svoje smrti 1957.Avtor v knjigi sistematično in v času razvršča, opiše in razlaga posamezne arhitekturne spomenike in njihove simbolne elemente. Ti nam sporočajo predvsem mojstrovo zavedanje o svoji končnosti in minljivosti, ki bi jo rad presegel ravno preko arhitekture.Knjiga nam s fotografijami vseh v besedilu omenjenih del ponuja vpogled v svet simbolov, ki nas spremljajo v vsakdanjem življenju, a jih po navadi, vsaj zavestno, ne opazimo.Ob izidu te knjige je pomembno tudi dejstvo, da je knjiga Simboli v Plečnikovi arhitekturi, prvo delo, ki se po skoraj desetih letih premora znova loteva bogate mojstrove arhitekturne zapuščine.

Avtor v knjigi pojasnjuje simbole v delih arhitekta, ki so nastali v Ljubljani po letu ... - No, bralke in bralci poljudno pisane knjige Simboli v Plečnikovi arhitekturi, ki jo je Andrej Hrausky, ugledni arhitekt in arhitekturni kritik, pred nekaj meseci izdal pri založbi Lili in Roza, se bodo podučili, da je imel Plečnik za svojo odločitev še kako pretehtane argumente, da je torej v njegovi nenavadni, na prvi pogled kontra ... Vabimo vas v Plečnikovo hišo na javno predstavitev knjige Simboli v Plečnikovi arhitekturi avtorja Andreja Hrauskyja. Predstavitev bo pospremil tudi pogovor o postopkih vpisa Plečnikove arhitekture na svetovni seznam kulturne dediščine Unesco. Arhitekt, kritičar arhitekture i stručnjak za Plečnikovo djelo, Andrej Hrausky u svojoj novoj knjizi Simboli v Plečnikovi arhitekturi otvara novi pogled na rad najznačajnijeg slovenskog arhitekta.

Najbolj brane arhitekturne rešitve leta 2019. VIDEO: Kako urediti omaro po metodi Marie Kondo - svetuje Tina Markun.

POVEZANE KNJIGE