Neoliberalna kultura

Neoliberalna kultura - Jim McGuigan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jim McGuigan
DIMENZIJA
6,3 MB
IME DATOTEKE
Neoliberalna kultura.pdf
ISBN
8872569662427

OPIS

S transdisciplinarnim pristopom, ki se opira na kulturni materializem Raymonda Williamsa in opažanja Ulricha Becka, Michela Foucaulta, Maxa Webra in Pierra Bourdieuja, nam McGuigan izriše podobo tipične neoliberalne strukture občutka, zahrbtnega kul leska sistema, ki si prisvaja nezadovoljstvo in uporništvo ter s tem nevtralizira kritično opozicijo, sistema, v katerem dominira tehnološki determinizem in kjer se obvezna individualizacija mladih ujema s prekarnostjo, kul kulturo in osebno negotovostjo.Nujno branje za vse, ki niso ravnodušni, predvsem pa za slovenske kulturnike in politike pred vsakršno resno razpravo o novem kulturnem modelu.Avtor: Jim McGuigan je raziskovalec, upokojeni univerzitetni profesor kulturne analize, pisatelj in umetnik. V preteklosti je delal za Arts Council Velike Britanije in bil urednik v oddelku za televizijske drame na BBC-ju.

Kar pri tem bega številne, je predvsem vprašanje, kako je lahko do Neoliberalna politika namreč državljanom omogoča izbiro na podlagi potrošnje, a nekateri imajo v denarnicah več kot drugi, zato volilna moč ni enakomerno porazdeljena. Ker stranke na desnici in nekdanji levici sprejemajo podobne neoliberalne politike, je veliko volivcev izključenih iz politike. Oxford University Press je v kultni zbirki A Very Short Introduction (pri nas imamo njeno franšizo pri založbi Krtina) izdal knjižico Neoliberalism avstralskih politologov Manfreda B.

29,00 EUR Trajno znižana cena. Dodaj v košarico Več o knjigi.

POVEZANE KNJIGE