Neoliberalna kultura

Neoliberalna kultura - Jim McGuigan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jim McGuigan
DIMENZIJA
7,35 MB
IME DATOTEKE
Neoliberalna kultura.pdf
ISBN
8955015516678

OPIS

S transdisciplinarnim pristopom, ki se opira na kulturni materializem Raymonda Williamsa in opažanja Ulricha Becka, Michela Foucaulta, Maxa Webra in Pierra Bourdieuja, nam McGuigan izriše podobo tipične neoliberalne strukture občutka, zahrbtnega kul leska sistema, ki si prisvaja nezadovoljstvo in uporništvo ter s tem nevtralizira kritično opozicijo, sistema, v katerem dominira tehnološki determinizem in kjer se obvezna individualizacija mladih ujema s prekarnostjo, kul kulturo in osebno negotovostjo.Nujno branje za vse, ki niso ravnodušni, predvsem pa za slovenske kulturnike in politike pred vsakršno resno razpravo o novem kulturnem modelu.Avtor: Jim McGuigan je raziskovalec, upokojeni univerzitetni profesor kulturne analize, pisatelj in umetnik. V preteklosti je delal za Arts Council Velike Britanije in bil urednik v oddelku za televizijske drame na BBC-ju.

Sodobna neoliberalna oblast vedno povzroča določene učinke, na katere se družba pač odzove - čeprav se vedno zdi, da oblast kot takšna s tem nima ničesar in so njene roke popolnoma čiste. Prebivanje v današnjem času je za marsikoga neprijetna izkušnja, kajti razmere, v katerih so se znašli številni, so nezavidljive in težavne. Popularna fraza zaostrenih gospodarskih razmer nam prevedena v vsakdanjik pomeni predvsem življenje pod standardom, ki ga je velika večina uživala še nekaj let nazaj.

Roya. Dobra zadeva za bolj čisto javno-politično debato.

POVEZANE KNJIGE