Najlepše antične pripovedke

Najlepše antične pripovedke Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,39 MB
IME DATOTEKE
Najlepše antične pripovedke.pdf
ISBN
7176799998031

OPIS

Antični miti in junaške pripovedke ne pričajo le o sijaju davne civilizacije, iz katere je zrasla sodobna evropska kultura. Z motiviko so že od nekdaj napajali književna dela – marsikaterega brez poznavanja antičnih pripovedk preprosto ne moremo zares razumeti .Antične pripovedke, ki jih je zbral in v celoto povezal Gustav Schwab, so torej nepogrešljivo – in naravnost odlično – branje za bralce vseh starosti in eden od temeljev splošne razgledanosti. Zaradi poljudnega in privlačnega sloga, zanimivih junakov in dramatičnih zapletov, polnih čudežev in junaštev, ponujajo tudi sproščajoč odmik od vsakdanjika v slikovite in razgibane mitične svetove.Zato sedma izdaja Najlepših antičnih pripovedk z novim slikovnim gradivom in sodobnejšim oblikovanjem zanesljivo sodi v vsako družinsko knjižnico.

Ljudje tega rodu niso marali uživati poljskih pridelkov in so jedli samo živalsko meso. Bili so trmoglavi in trdi ko diamant, imeli ka Najlepše antične pripovedke v prevodu Jožeta Dolenca (1967), ki sicer na najprijetnejši način popularizira lepoto grške in rimske mitologije.

KLUBSKE NOVICE. SPET SO ODPRTI KLUBSKI CENTRI; Pozdrav članom Tudi v zbirki Najlepše antične pripovedke Gustava Schwaba jo najde le, kdor jo išče.

POVEZANE KNJIGE