Moč teme

Moč teme - Isaac Bashevis Singer | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Isaac Bashevis Singer
DIMENZIJA
10,97 MB
IME DATOTEKE
Moč teme.pdf
ISBN
1273941281928

OPIS

»To bo morda slišati kot paradoks, toda čeprav dvomim o obstoju Boga, pa vseeno zaupam v njegovo previdnost, ali če hočete, usodo. Celotni pojav človeka je paradoks – tako biološko kot v vseh drugih pogledih.«Nobelovec Isaac Bashevis Singer, na Poljskem rojeni židovski pisatelj, ki je pripadal tradiciji vzhodnoevropske jidiš književnosti, je v svojih kratkih zgodbah in romanih opisoval nepreklicno izgubljeni svet poljskih Židov, ki ga je uničila druga svetovna vojna, sam pa ga je zapustil že sredi tridesetih let, ko se je odselil v Ameriko. Ta svet je znal pričarati pred bralčevimi očmi kot živ, z vso pestrostjo, odtenki in detajli njegovih pojavnih oblik, od tradicionalnega okolja ortodoksnih rabinov, hasidov in podeželskih skupnosti do višjih slojev, moderne mestne mladine, ki je zavrgla vero očetov, sionistov in socialistov, emancipiranih žensk in deklet, intelektualcev in umetnikov.

1920, Zasedba Prevajalec: Minka Govekar Režiser: Hinko Nučič Opombe in statistika Število aktivnih sezon: 1 Predstava je zaključena. Vse ponovitve Število ponovitev: 3 Ponovitve po sezonah 1919/1920 Število ponovitev: 3 Opombe: Drama v 5 dejanjih.

Na primeru nekega moža, ki se je zaradi svoje lahkomiselnosti zapletel v nerazrešljiv klobčič zločina, slabe vesti ter strahu pred kaznijo, Tolstoj raziskuje ... MOČ TEME VLAST´ T´MY Drama SNG Maribor Datum premiere: 24. 4.

POVEZANE KNJIGE