Da se ne izgubiš tu okrog

Da se ne izgubiš tu okrog - Patrick Modiano | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Patrick Modiano
DIMENZIJA
8,98 MB
IME DATOTEKE
Da se ne izgubiš tu okrog.pdf
ISBN
3916196883080

OPIS

Ko je bil mlad, je izkoristil najmanjšo priložnost, da jo je pobrisal iz družbe, ne da bi mu bilo jasno, zakaj:želja, da bi pretrgal in svobodno zadihal? Tokrat pa je občutil nujo, da se prepusti toku dogodkov in se ne upira brez potrebe.Francoski nobelovec Patrick Modiano (1945) se v najnovejšem romanu iz leta 2014 poloti klavstrofobične, značilno skrivnostne zgodbe o samotarskem piscu, čigar utečeno življenje nekega popoldneva razburka telefonski klic neznanca. Jean Daragane se tako nenadoma znajde sredi nerazrešenega primera umora, ob tem pa se mora soočiti tudi z lastno, dolgozatajevano travmo …Modianojevih knjig ne beremo, da bi v njih našli odgovore. Beremo jih, ker je vsak njegov roman delček v orjaškemnizu, nova ubeseditev edinstvenega nerešljivegazločina. - Adam Thirlwell, GUARDIAN

Tudi v njem se Modiano kaže kot intenziven pripovedovalec zgodbe, ki nam jo začne z relativno preprostega izhodišča.Glavni junak, samotarski pisatelj Jean Daragan, namreč izgubi svojo beležko z naslovi, to pa najde in mu jo vrne skrivnosten pariški par. Ob tem ga opozorita na neko ime v beležki in ga vprašata, od kod pozna tega človeka. Da se ne izgubiš tu okrog.

Jean Daragane se tako nenadoma znajde sredi ... Diši po zločinu, ki mu je bil morda priča kot deček, a možgani so tudi to povsem izbrisali iz pomnilnika. Ta spominska zmeda bega oba - bralca in junaka romana, ki se ob koncu mučnega obujanja lastne preteklosti zave, da lahko svojo življenjsko sestavljanko razume šele, ko bo razvozlal listič z napisom 'Da se ne izgubiš tu okrog'.

POVEZANE KNJIGE