Beli muc in menih

Beli muc in menih - Jo Ellen Bogart | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jo Ellen Bogart
DIMENZIJA
11,93 MB
IME DATOTEKE
Beli muc in menih.pdf
ISBN
8034107059578

OPIS

Zgodba je nastala po starodavni irski pesmi Pangur Bán iz začetka 9. stoletja. Na rob nekega rokopisa jo je zapisal neznani irski menih.Govori o učenem menihu, ki je v svoje preprosto življenje sprejel belega muca, Pangurja. Z njim si je delil samostansko celico, igrivega, nemirnega duha in veselje do dela.Vsak je bil zaposlen po svoje. Nobeden ni nobenega motil.Oba pa sta v prijateljstvu in delu našla srečo in svetlobo.

triletje Iskalni niz (vrsta/zvrst, geslo ... Beli muc in menih je navidezno preprosta slikanica o tovarištvu med človekom in živaljo, o spoštovanju, s katerim sta zgradila odnos, v katerem sta popolnoma svobodna kot posameznika, a hkrati medsebojno povezana kot sopotnika. V svoji minimalistični besedni in vizualni poetiki pa slikanica skriva še druga bogata sporočila. Beli muc in menih Ste vedeli? Reichenauški rokopis s pesmijo Pangur Bán danes hranijo v veličastni baročni knjižnici Benediktinskega samostana Šentpavla na avstrijskem Koroškem.

4/2017: Beli muc in menih; Priporočilnica Društva Bralna značka, Beli muc in menih . O avtorici / avtorju: Jo Ellen Bogart je uspešna kanadska pisateljica. Založnik o knjigi Zgodba je nastala po starodavni irski pesmi Pangur Bán iz začetka 9.

POVEZANE KNJIGE