Umetnost življenja

Umetnost življenja - Cesare Pavese | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cesare Pavese
DIMENZIJA
12,53 MB
IME DATOTEKE
Umetnost življenja.pdf
ISBN
4165320015647

OPIS

Umetnost življenja je Pavesejev intimni dnevnik. Pisal ga je zadnjih penajst let svojega življenja, od konfinacije v zaporu na jugu Italije, do svoje tragične smrti v Torinu. Dnevnik, za katerega je sam izrazil željo, da se nekoč objavi, prinaša favstovske introspekcije v temačna čustvena stanja in razočaranja, pa tudi v zanos zaljubljenosti in navdušenje nad lastnimi dosežki. V slogovno raznolikih, a dovršenih zapisih najdemo pronicljive refleksije umetnosti, prepredene s citati iz svetovne literature, in dragocene medklice k lastni ustvarjalnosti. Kakor v njegovih delih, je tudi v dnevniku mogoče opaziti navdušenje nad divjim, surovim in spontanim, ki jih je Pavese odkrival v vseskozi povzdigovanem času otroštva.

Likovna kritičarka Olga Butinar Čeh je zapisala, da je "avtorjev ustvarjalni opus objektivno gledano, izredno obsežen in kakovosten, tudi če ne pomislimo, da šteje šele 15 let." V galeriji Kulturnega doma Ivana Cankarja ... LAGOM-ŠVEDSKA UMETNOST URAVNOTEŽENEGA ŽIVLJENJA. LINNEA DUNNE.

S tem učenjem začenja že kot majhen otrok in nadaljuje z njim vse do smrti. Umetnost življenja Bruno Šimleša Naučite se ljubiti - sebe in druge Umetnost življenja Bruna Šimleše je navdihujoče delo, polno pronicljivih misli, ki jih boste želeli podčrtati in se k njim vračati vedno znova. Umetnost življenja Klasični priročnik o kreposti, sreči in učinkovitosti Knjiga Umetnost življenja je stvaren, umerjen kontrapunkt burnim časom ter zakladnica večno dobrih nasvetov, modrih kot očaki, zemeljskih kot dao. Umetnost življenja; naslov bi dal misliti, da gre za priročnik in recepte, kako povečati osebno zadovoljstvo. Napak, to je študija.

POVEZANE KNJIGE